Witajcie.
Problem mam z mat±. Mimo ¿e zastosowa³em emulator i po wykasowaniu b³êdu inp±. Za jaki¶ czas wy¶wietla mi siê znów komunikat o macie i swieci siê kontrolka poduszki. Co mo¿e byæ przyczyn±...
Wys³ane z iPhone za pomoc± Tapatalk
Witajcie.
Problem mam z mat±. Mimo ¿e zastosowa³em emulator i po wykasowaniu b³êdu inp±. Za jaki¶ czas wy¶wietla mi siê znów komunikat o macie i swieci siê kontrolka poduszki. Co mo¿e byæ przyczyn±...
Sczytaj b³êdy i wklej je tu z pe³nym opisem EN/DE. Jeste¶ pewny, ¿e to mata? Emulator zapiêcia pasów te¿ da³e¶?
Wys³ane z mojego Redmi 3S przy u¿yciu Tapatalka
Czujnik sprz±czki jest tylko przy fotelach komfort, jego mo¿na wykodowaæ na 100%.
Co do wykodowania maty nie jestem pewien, ale te¿ pewnie jest taka mo¿liwo¶æ.
kabelek przy klemie plusowej sztywno siedzi?
Napewno jest to mata, bo nawet komputer na licznikach o tym informuje ze prawy fotel pasa¿era. Emulator zapiêcia pasów nie kupowa³em bo tu nie mam problemów.
Kupi³em dwa emulatory maty ró¿nych firm i efekt jest taki jak wy¿ej :(
Sprawdzê ten plus jeszcze na klemie...
Z tego co mi wiadomo, w e65 do emulatora maty zawsze trzeba daæ emulator zapiêcia pasów.
Taki komunikat: "Fault in pass.-restraint system affecting airbag, belt tensioner or belt-force limiter. Fasten and continue to wear belts. Please contact the nearest BMW center." nie koniecznie oznacza problem z mat±. To jest generyczny komunikat informuj±cy, ¿e jest jaki¶ problem po stronie pasa¿era, ale trzeba ustaliæ jaki. Odczytaj b³êdy i je tu wklej.
Nie ogarniam jeszcze do koñca tej inpy ale wy¶wietla mi takie b³êdy. Po skasowaniu wszystko na Ok. Jak tylko wy³±cze silnik, wyci±gnê kluczyk i po czym ponownie w³±czê silnik znów nieszczêsna kontrolka...
B³±d masz w module SSH, a to jest satelita od tylnych poduszek. Wybieraj±c w Inpie typ auta, potem wybiera siê podgrupê. Wejd¼ w safety systems i potem w satelite module, rear (albo podobnie brzmi±cy) i odczytaj tam b³±d. Powiniene¶ wtedy dostaæ opis + ewentualnie nazwê kolejnego modu³u, który ten b³±d faktycznie generuje.
Jednak najprawdopodobniej bêdzie to to, czyli móg³ siê przetrzeæ kabel w wi±zce drzwi:
https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e...ystems/2TuRs6K
Pewnie klema.
Wys³ane z mojego SM-J510FN przy u¿yciu Tapatalka
Satelite A lub B
Wys³ane z mojego SM-J510FN przy u¿yciu Tapatalka