Właśnie mam problem z wentylatorem od klimy jak ją załączam to w ogóle się nie kręci a dodatkowo w środku leci ciepłe powietrze to może być przyczyna?
Właśnie mam problem z wentylatorem od klimy jak ją załączam to w ogóle się nie kręci a dodatkowo w środku leci ciepłe powietrze to może być przyczyna?
Umarła elektronika w wentylatorze standard bez niego zabijesz ten silnik
1 Miejsce w konkursie na auto zlotu - Ślesin 2014 w kategorii E38
3 Miejsce w konkursie na najładniejsze auto X VIP-owskiego zlotu 2015
No to dobra, miałem ostatnio troszkę kłopotów właśnie z moją siódemką i już trochę wydałem, ale widzę że koszta się nie kończą bo wszystko ładnie wymienone filtry olej silnikowy w skrzyni zawieszenie i właśnie od 2 dni się nie załącza wentylator klimatyzacji. Powiedzcie jaki to może być koszt co może być przyczyną odnośnie elektryki?
Tylko, że mnie najbardziej dziwi fakt taki:
Że jak wyjdzie ta temperatura poza pion delikatnie po za tą kreskę od prawej strony to w moment temperatura spada na pion. Nigdy nie dochodziła do czerwonej kreski bo do niej jeszcze jest daleko.
Nie jestem pewny czy nie ma zabezpieczenia w postaci urochomienia pompki elektrozaworów i puszczenia ciepła do środka wiem że gdy miałem problem z przegzewaniem puszczenie gorąca do środka diametranie obniżało temperaturę na zegarach być może ze jest to tak pomyślane
Co do kosztów zamiennik ok 550zł ori 2200zł używka ori 300 do 400zł dla pewności spróbuj uruchomić z inpy
Wisko działą masz huragan pod maską i jak przytrzymasz na 3000rpm to po zejściu do ok 100 stopni słychać jak się rozłącza
Ostatnio edytowane przez kruger32 ; 19-07-2017 o 20:23
1 Miejsce w konkursie na auto zlotu - Ślesin 2014 w kategorii E38
3 Miejsce w konkursie na najładniejsze auto X VIP-owskiego zlotu 2015
Dosłownie przed chwileczką odpaliłem auto i zrobiłem tes 7 i temperatura średnia pracy silnika wynosi 98-103 stopni i jej nie przekracza czyli na tej wskazówce od prawej strony może być to między 108-110 stopni i wraca ponownie do poziomu czyli 98-103 stopni lecz jak teraz miałem odpalone auto przez 10 minut to temperatura nie przekraczała 103 stopni pojadę się przejechać i zobaczę jak będzie z temperaturą w trakcie jazdy. Jutro jadę z wentylatorem od klimatyzacji na diagnozę i od razu będę to robić.