Czy do zmiany tylnej klapy na LCI, potrzebuję tylko klapę oraz lampy w karoserie(są inaczej profilowane i mają te "neonki").
Obejdzie się bez wymiany zderzaka na LCI?
A jak już będę wymieniał zderzak na lci, to czy ślizgi pasują od przedlifta?
Czy do zmiany tylnej klapy na LCI, potrzebuję tylko klapę oraz lampy w karoserie(są inaczej profilowane i mają te "neonki").
Obejdzie się bez wymiany zderzaka na LCI?
A jak już będę wymieniał zderzak na lci, to czy ślizgi pasują od przedlifta?
Czyli zderzak LCI zamocuję na ślizgi i punkty montażowe mojego zderzaka przedliftowego?
Listwy od PDC pewnie są inne tak?
Wiązka w klapie taka sama jest? Wtyczki pasują?
Niby ślizgi preLCI i LCI mają inne nr w realoem.
A nie wie nikt czy klapa lci pasuję do zderzaka przedliftowego.
coś tam przerabiałem ale kosmetycznie ogólnie wszystko pasowało ale temat zamka i linki to ciężko ogarnąć ja mieszkam 100 km od poznania jak coś wpadaj zobaczyć co i jak najgorzej klapę ustawić ..... ja kupiłem kompletny tył zderzak lampy klapa itp w kolor więc szybko i sprawnie poszło
Róznic niestety jest bardzo dużo między przed lift a lift.
Oprócz lamp , kompletnej klapy, wiązki elektrycznej w klapie bo ma inaczej rozstawione piny, są jeszcze rożnice w listwach pod zderzak ( czarne )tył oraz ślizgami pod lampami w błotnik.
Mozna e przerobić - wyciąć zbędne elementy ale po co.
Ciężko jest z przełożeniem wiązki ale dasz radę - chyba że chce lutowac starą wiazkę do tej z klapy nowej ale nie polecam:)
Listwy pod pdc są takie same jak pamiętam:)
Slizgi są inne na bank - na stare slizgi nie założysz zderzaka LCI.
Klapa z lci zgra się ze starym zderzakime bez problemu. Ja przekładałem własnie etapowo. Na poczatek klapę a potem jak sie zorientowałem ze trzeba slizgi i tą czarna listwę pod klape też wymienić to przełożyłem montaż zderzaka na później:)
Ostatnio edytowane przez lysy106 ; 13-07-2017 o 13:42
Takie małe pytanko. Po co to zmieniacie ? Przecież wcale ładniejsze to nie jest a pre lift jest bardziej kontrowersyjny. Czy warto zmieniać oryginał i robić jakąś lepiankę w dodatku za swoje pieniądze ?
miro trzeba si ę tylko cieszyć. Im mniej zostanie oryginałow tym bardziej z czasem będą poszukiwanie i cenione![]()
EX: Audi 100 2.3 '84, Audi V8 4.2 '91, BMW E32 735iA '88, BMW E30 318i '90 Coupe, BMW E30 318i '94 Touring, BMW E65 745i '02
JEST: BMW E30 318iAC '92, BMW E65 750i Individual '07, Corvette C3 '77, Ford Thunderbird '60
ja mam 2001 rok i slizgi pasują pdc czujniki kleiłem na klej do szyb bo nie pasowały uchwyty wtyczki pilniczkiem wystarczy podpiłować ......... mi zajeło wszystko 2 godziny i zgodzę się z wami że przedlift ma coś w sobie ale u mnie w srebrnym kolorze to tragicznie wyglądało