Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: ciekawa(?) e32 z Krakowa

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    Cytat Zamieszczone przez m.r.77.bmw
    Cytat Zamieszczone przez wolowy
    tylko takie auto z lat 30 to inwestycja, a siódemki troche jednak za nowe są :)

moja to mi w warsztatach kazali zostawić w lesie, wrzucić do wisły, spalić itp, ale sie nie poddajemy.
    W warsztatach to są najmądrzejsi , tylko żeby wiedzieli jak naprawiać . Czasem tak gadają jak sobie poradzić nie mogą.
    Bo w warsztatach to głównie jełopy robią.
    A jak kupujesz bmw - to pierwsza zasada - znaleźć dobrego mechanika-magika, co umie sobie poradzić i nic nie spieprzyc po drodze

A sowją drogą, to ja kawałek temu skompromitowałem troche czołowych mechaników Krakowa - opisałem to trochę na innym forum:
    http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtop...803&highlight=
    No i nie miałem z tego satysfakcji, tylko byłem załamany tym faktem...
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

użytkownik
    BMW
    Mała Ladacznica E30 M10 Coupe
    Cytat Zamieszczone przez Hubertus7er
    ale bak paliwa nie został zdemontowany, a na zderzaku nie zauważyłem zaworu do tankowania gazu.
    Może demontaż zbiornika to następny level na drodze do montażu jakis ogniw paliwowych :D

Wieśniactwo :? A wlew LPG? Nie ma wlewu bo może podłącza bultlę od kuchenki gazowej ;D
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Może tym autem jeździ jakiś fan tuningu i chce maksymalnie wygładzić linię e32,wlew paliwa znalazł się w bagażniku,teraz pora na zlikwidowanie klamek,listew bocznych,znaczków i mamy "german style" ;D

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    Cytat Zamieszczone przez radoshb
    Może demontaż zbiornika to następny level na drodze do montażu jakis ogniw paliwowych :D

Wieśniactwo :? A wlew LPG? Nie ma wlewu bo może podłącza bultlę od kuchenki gazowej ;D
    może i tak, choc jakiś czas temu mnie zaciekawiło rozwiązanie w pewnym nissanie - gość miał wlew gazu w bagażniku ;D

ale jak się okazało to w tym bagażniku było 4 wlewy do 4 butli - facet przyjechał dotankować kuchenkę gazową, bo w sumie po co płacić za butle 55-60pln, jak ją zatankuje za 22pln !!!
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    czepiacie sie bzdur, próbował ktoś z wypowiadajacych kiedyś odpiąć dwa zatrzaski trzymajace zawias klapki wlewu w e32?
    regułą jest że się łamią - plastik z którego są zrobione jest po tych 20 latach po prostu bardzo kruchy i jedyne co można zrobić z powodzeniem to kupić nowe mocowanie klapki bo nawet ultra delikatna próba odpięcia tego feralnego zatrzasku zazwyczaj kończy sie jego złamaniem

wyciągaliśmy te zatrzaski chyba z 6 razy z rozbieranych aut i we wszystkich łamią się przy pierwszej próbie, myśle że nie ma się nad czym rozwodzić za bardzo

to że auto ze zdjecia jest zaniedbane to prosta sprawa, jednak klapkę z urwanym zawiasem da się zaryglować centralnym i wypiąc kostkę z wiązki (sprawdzone) by na czas postoju mieć pewność że żaden "uczynny" nie wsypie do niezabezpieczonego wlewu jakiegoś g00wna, jeśli auto jest w ciągłym użytku polecam zrobić to samo tankując uprzednio 90 litrów wachy mieć spokój na tydzień a w miedzy czasie zadzwonic do ASO i zamówić nowy zawiasik za równowartość 1/4 tej kwoty wydanej na benzyne i mieć spokój

gazu i znaczka M power nie komentuje bo jak zawsze zrobi sie dyskusja o niczym
    Czarne e32 w benzynie!

Uprawnienia umieszczania postów