kruger32, dziękuję za odpowiedź. Masła nie ma, wycieków pod autem też nie. Mam ułamany uchwyt od zbiorniczka wyrównawczego i tam czasem puszcza ale niewiele i mam zamiar to też wymienić. Zawsze jak mi ubywało płynu to drobne ilości i właśnie przez ten wężyk bo bez obudowy on się rusza i czasem na spinkach puści. Boję się ją zagrzać bo chodzi nierówno i na wolnych obrotach jeszcze pali ale już gaśnie i słyszę jak elementy chroboczą od zbyt niskich obrotów. Mogę mimo to ją zagrzać?
Zadzwoniłem do Kliniki BMW i Radek powiedział, że prawdopodobnie ciągnie lewe powietrze przez źle dokręconą pokrywę głowicy. Kolektor wg REALOEM nie ma uszczelki na łączeniu z jednostką napędową więc to w sumie jedyne miejsce gdzie można szukać. Są jeszcze uszczelki z tyłu kolektora ale nie były ruszane więc stawiam na błąd przy zakładaniu i dokręcaniu jak na razie. Za namową Radka mam sprawdzić INPĄ, jak pracują cylindry by dowiedzieć się gdzie jest problem z dawką.
Nie byłem przy ściąganiu pokrywy. Jednak dziwi mnie to, że po zmianie uszczelek pokrywy głowicy nagle pojawiłby się problem z uszczelką lub głowicą.
W te 2 litry płynu nie wierzę, chyba, że ściągnął jakiś wąż i mu się wylało, a nie chce mi powiedzieć. Wczoraj jak ją odpalałem to nic nie śmierdziało płynem i spaliny był ok.

Odpowiedz z cytatem