Witam.
Mam problem z moja skrzynia- 5hp24 przy m62b44tu. Podczas jazdy na remontach co okolo kilometra stawa³em na ¶wiat³ach i rusza³em. Ju¿ po którym¶ z kolei ruszeniu zauwa¿y³em ¿e auto nie prze³±cza siê na 5 (nie wiem jak d³ugo tak by³o bo nie wszêdzie da³o siê jechaæ na tyle szybko) po czasie nie prze³±cza³a siê juz na 4 tylko zostawa³a na 3, potem zosta³a na 2. Zatrzyma³em siê zajrza³em pod auto a tam kapi±cy olej z ³±czenia silnika i skrzyni.
Wczoraj wyci±gn±³em skrzynie ale skrzynia by³a sucha od wewn±trz, jaki¶ stary nalot oleju i kurzu by³ ale nie by³o widaæ ¶wie¿ego oleju, jak ¶ci±gn±³em sprzêg³o to tylko ze sprzêg³a trochê mi siê wyla³o.
¯adnych b³êdów nie by³o na inpie ani nic siê nie wy¶wietla³o na zegarach.
Poza tym na silniku za ko³em jest troche oleju ale raczej nie mo¿liwe ¿eby przez wyciek oleju z silnika czy raczej s±czenie siê a¿ tyle go kapa³o a tym bardziej ¿eby skrzynia przesta³a zmieniaæ biegi?
Biegi zmienia³y siê na wy¿sze tylko od wy¿szych obrotów ale nie wiem czy wszystkie bo nie by³o gdzie rozwin±æ takic prêdko¶ci... Na pewno z 3 na 4 przeskoczy³a przy zwiêkszeniu obrotów.
Od czego zacz±æ i gdzie szukaæ przyczyny ?

Odpowiedz z cytatem