Witam czy ktos powie mi dlaczego przycisk od klimy miga mi na zielono ? Dodam ze nie mam nabitej klimy gaz uciekł juz dawno temu ale nic nie migalo wcześniej.
Witam czy ktos powie mi dlaczego przycisk od klimy miga mi na zielono ? Dodam ze nie mam nabitej klimy gaz uciekł juz dawno temu ale nic nie migalo wcześniej.
Śmigasz F01 bez klimatyzacji? :D
Były:
VW Jetta A2
Opel Astra G Caravan
BMW E32 730i[*][*]
VW Passat B5 Variant
BMW E38 728iA
BMW E39 535iA
Audi A3 8P 2.0T++
Audi A6 C6 2.7 TDI++ Quattro
BMW E91 318d+
VW Phaeton 3.2
Astra GTC OPC Line
Mercedes CLK W209 200K lift
BMW E90 320dA 177KM 08'
To chyba nie wymaga głębokiego komentarza.
Jeśli chcesz sprzedać samochód z uszkodzona klimatyzacja tak żeby klient się nie kapnął to niestety masz problem.
Usterka zniknie jak wymienisz rozwalona chłodnicę i napełnisz układ czynnikiem.
Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 22-06-2017 o 10:05
Podjerzewam, że sama wymiana rozszczelnionego elementu nie pomoże i dodatkowo będzie potrzebna wymiana kompresora, z którego pewnie została sieczka
A kto tu o sprzedaży mowi w ogole. Nabijalem klime i po 3 tyg czynnik uciekl. Moze warto spróbować wpuscic preparat do łatania drobnych dziurek ? Uzywal ktos z was tego? Bo jeżeli 3tyg klima działała to musialy byc to male dziury
Sam jestem ciekaw czy istnieje taki preparat. Pewnie w serwisie będą wiedzieć.
Zostań dawcą szpiku kostnego... dkms.pl
Jak malo trzeba zaplacic za f01 zeby nie naprawic klimatyzacji chociazby w serwisie dedykowanym do klimy nie mowiac o ASO? 7er to nie Opel Astra na sznurek i tasme nie da rady:)
Ja pierdziele, auto za prawie 100 tyś, a nie można normalnie naprawić klimy... nabijasz azot z kontrastem, jeździsz kilka dni, wracasz do serwisu, świecą UV, znajdują wyciek, wymieniasz element i tyle :)
Panowie, trochę więcej konstruktywnej retoryki. Kolega napisał, że mruga mu kontrolka. Potem się przyznał, że ma nieszczelny układ, a Wy naskoczyliście na niego, jakby jakieś przestępstwo popełnił, a to jest tylko nienapełniony układ w jego samochodzie kupionym za jego pieniądze. Taka postawa powoduje, że ludzie zaczną niechętnie pytać się o jakiekolwiek usterki w swoich samochodach.