Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 81

W±tek: [mechanika] Problem z automatycznym otwieraniem tylnej klapy

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    E65 730d
    Sk±d
    woj. opolskie

[mechanika] Problem z automatycznym otwieraniem tylnej klapy

Jak w temacie chodzi oto ¿e klapa nie chce sie podnosiæ, trzeba jej na pocz±tku lekko pomóc rêk± to potem ju¿ idzie sama do góry ale nie dochodzi do swojego maksymalnie wysokiego po³o¿enia trzeba tez pomoc rêk±. Silniczek chodzi d³ugo przy tym otwieraniu i boje siê ¿e sie spali w koñcu. Porad¼cie proszê jak to naprawiæ albo gdzie siê zg³osiæ z tym problemem. Z góry dziêki. 8/

Ps; strasznie mnie to wku...!
    Risorius ;-)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Volumax
    Do³±czy³
    Dec 2008
    BMW
    Corvette C7, BMW BMW X6 40d, Jeep Grand Cherokee Summit
    Sk±d
    Warszawa
    mam to samo raz na 10 siê sama podniesie a takto trzeba jej delikatnie pomóc siê poderwaæ :) Przyczyn± jest niedostateczna ilo¶æ oleju w pompie podno¶nika. Ju¿ siê dowiadywa³em ile ten olej kosztuje i jak us³ysza³em to chwilowo sobie odpu¶ci³em. A¿eby uzupe³niæ p³yn musisz rozebraæ bok tapicerki w baga¿niku. Ja nie rozbiera³em póki co bo mam wa¿niejsze wydatki ale napewno w najbil¿szej przysz³o¶ci bêdê ten olej uzupe³nia³.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2008
    a orientowa³e¶ sie moze jaki to ma byc olej? i czy mozna zalac jakis inny niz oryginalny ale zeby spelniel te same parametry?
    740i... i wszystko jasne!

u¿ytkownik Awatar ADASIO
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Sk±d
    SILESIA City
    z tego co wiem mo¿na zalc to jakim kolwiek plynem/olejem do hydrauliki i powinno byc ok
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Volumax
    Do³±czy³
    Dec 2008
    BMW
    Corvette C7, BMW BMW X6 40d, Jeep Grand Cherokee Summit
    Sk±d
    Warszawa
    Z tego co ja siê orientowa³em :) to napewno nie jest to byle jaki p³yn do hydrauliki bo ju¿ bym mia³ ubytki uzupe³nione. Ja naleje napewno orygina³ z serwisu.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    E65 730d
    Sk±d
    woj. opolskie
    To zdrad¼cie tê tajemnice ile kosztuje ten olej i ile go tam wchodzi bo przecie¿ nie 3 litry chyba, a i czy trzeba ¶ci±gaæ obydwa boki baga¿nika czy tylko jeden. :D
    Risorius ;-)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    ex: E32 750, E38 730i, E38 735i, E38 725d, E38 730d, E36 325i, E34 540i, E39 540i,740d F01; 730d E65
    Sk±d
    £ód¼
    Znalaz³em go w ETK :) Cena to 94,45 z³ za.... 250 ml :razz: z dodatkiem z³ota jest czy co????

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Szlachta Rydzyñska ko³o wsi Leszno
    No to mnie po³o¿y³a ta cena :razz:

Dowiedzcie siê jakie ma ten olej parametry i zadzwoñcie do Castrola i Esso, ci dwaj producenci s± najlepsi i Wam z pewno¶ci± odpowiedz± czy maj± oleje spe³niaj±ce te parametry.

Risorius Si³ownik jest 1 (to chyba, ¿e E65 ma inaczej) i uk³ad te¿ jest 1 a wiêc rozk³ada siê tylko jedn± stronê aby doj¶æ do zbiorniczka.
    ---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
    W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar tiger81
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    E63 645Ci by³o E65 745i
    Sk±d
    Tychy
    Jak dla mnie to zabieg na 15 min. Z prawej strony znajduje siê pompa z silniczkiem a z lewel jest si³ownik. Przy ma³ej ilo¶ci p³ynu kalpa nie otwiera siê do koñca przez co silnik d³ugo chodzi - nie wy³±cza go krañcówka. Na górnej czê¶ci pompy znajduje siê czyjnik ci¶nienie, on te¿ czasem potrafi siê zapowietrzyæ b±d¼ zatkaæ jakim¶ drobnym paprochem je¿eli uk³ad nie jest czysty i te¿ klapa nie bêdzie siê otwiera³a. To czasem mo¿e spowodowaæ nawet ze silnik nie bêdzie dzia³a³ poniewa¿ czujnik go roz³±czy.
    Co do p³ynu to wcale to nie musi byæ orygina³ BMW. Nie jest to nic innego jak zwyk³a pompa hydrauliczna napêdzana silnikiem elektrycznym. naprawia³em juz w kilku samochodach ten uk³ad, i uzupe³nia³em p³yn w tym te¿ w swoim w³asnym samochodem. Wszystko dzia³a jak powinno i nikt nie narzeka, a nie by³ to oryginalny p³yn. Ja stosowa³em jaki¶ wynalazek Castrol-a, a znów znajomy mechanik mówi³ ze do tych uk³adów bardzo dobrze nadaje siê czerwony olej do aut. skrzyni biegów.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    E65 730d
    Sk±d
    woj. opolskie
    Tiger81 tu pojawia siê moje pytanie kiedy mogê do Ciebie szanowny kolego podlecieæ ¿eby usun±æ t± usterkê w mojej niuni bo dla mnie to czarna magia ale ( i tu pojawia siê ma³a reklama osobista) jakby kto¶ jak±¶ ko¶æ z³ama³ sobie lub zniszczy³ to wszystko jestem w stanie doprowadziæ do :D u¿ywalno¶ci.
    Risorius ;-)

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •