Witam
Na forum jestem nowy, bo dotychczas i tak nie mialem za du¿o do powiedzenia. Ostatni rok z moim e66 uczyni³ mnie ju¿ prawie specjalist±, tyle ¿e specjalist± od gadania który warsztat jest gorszy - sam nie mam warunków do grzebania, a wykszta³cenie mechaniczne sprawia jedynie, ¿e trudniej mnie oszukaæ w warsztacie. Samochód s³u¿y mi do celów zarobkowych a serwisów które naprawdê ogarniaj± problematykê zwi±zan± z tym rupciem jest w ³odzi ze trzy, z czego w dwóch terminy wyznaczaj±c na 5 tygodni do przodu a w trzecim w ogóle nie odbieraj± telefonu.
Reszta nie potrafi odczytaæ nawet dobrze kodu b³êdu. A ja nie mam tyle czasu, (w ogóle ciê¿ko mi sobie wyobraziæ ¿eby ktokolwiek móg³ sobie pozwolic na 5 tygodni oczekiwania na naprawê auta, nie mniej jednak w moim przypadku jest to absolutnie wykluczone).
Mimo, ¿e piszê na forum od dzisiaj to czytam je od dawna i wyci±gam wnioski, ¿e poziom wiedzy niektórych tu obecnych osób na temat e66 jest ogromny nawet w porównaniu do nieautoryzowanych serwisów bawary. A mój wehiku³ dzia³a bardzo podobnie do kobiety (na pytanie "co ci jest" odpowiada "domy¶l siê"). Czytam te Wasze raporty na temat spalania i wychodzi mi na to, ¿e mój motor ma conajmniej 8 litrów pojemno¶ci. Nie chodzi równo na zimnym silniku, czasem w ogóle potrafi zgasn±æ. Obroty trzyma pomiêdzy 700-950. Czuæ wypadaj±ce zap³ony (5 i 8 cylinder, jestem tyle co po wymianie dwóch cewek i wszystkich ¶wiec na takie, co to toleruj± gaz. Lewe powietrze zosta³o naprawione. Ju¿ razem ze cztery razy. Komputer pok³adowy przy ca³kiem normalnej je¼dzie pokazuje 27, gazu spala faktycznie 32. Spala³, bo po dzisiejszej regulacji komputer pokazuje 31.
Mam ju¿ trochê tego auta do¶æ, ale trzeba trzymaæ fason. Marzy mi siê kto¶ kto kompleksowo przysi±dzie do auta. Pomierzy wszystkie parametry, wska¿e co jest nie tak, wymieni, a moje problemy siê skoñcz±. W tym roku do³o¿y³em do przeró¿nych napraw przedzia³u silnika ze trzy i pó³ tysi±ca i mam wra¿enie, ¿e jest coraz gorzej.
Nie wiem, czy umiescilem post w dobrym dziale, ale napewno w najbardziej neutralnym. Kto¶ co¶?

Odpowiedz z cytatem