Masz odblokowany tuner podczas jazdy?
@Strema81, wyszedłem z modulatora kablem antenowym z zakończeniem fakra i podpiąłem się pod wejście antenowe ( brązowe ) tunera tv z bmw.
@x-factor nie, jeszcze nie, ale niedługo będę sam próbował to ogarnąć.
Już jakiś czas temu kupiłem modulator tyle, że jeszcze chciałem dokupić do tego moduł wifi który pozwala robić bezprzewodowy mirroring z telefonu. Fajnie że Ci się udało kwestia tylko odblokowania TV podczas jazdy. System z jednym monitorem ma więcej możliwości podania sygnału w porównaniu do dwóch monitorów.
Dziś mi przyszedł konwerter hdmi, pomyślałem, że fajną opcją też może być podłączenie telefonu przez hdmi. Powinno działać, wtedy tylko ładnie umieścić stację dokującą z przodu i masz mirroring. Tylko tel by musiał leżeć poziomo, bo inaczej pewnie były by czarne pasy, albo mocno ucięty obraz. Jutro zobaczę jak to działa, jak znajdę jakiś kabel do tel.
Co do wireless mirroring to chyba zwykły chromecast by się nadał. Do tego konwerter hdmi i powinno działać.
Mam jeszcze pytanie, pod co się najlepiej podpiąć żeby cały ten system startował dopiero po włączeniu zapłonu? Każde urządzenie jest na 9-12 volt, konwerter jest na 5v więc pójdzie zasilanie z PI, pobór energii niby nie wielki ale po podpięciu się pod żarówkę z tyłu pewnie będzie sypało błędami w komputerze bmw, czy nie?
Np. Plus z aku a masę z żarówki?
Ostatnio edytowane przez baq172 ; 13-06-2017 o 21:40