Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Raspberry Pi 2 w e65

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    bmw 745 e65
    Cytat Zamieszczone przez LogiHuś Zobacz posta
    Też czytałem legendy o tv na całym ekranie albo navi.
    Nie wiem ile z tym prawdy.
    Może jest możliwość znaleźć super stary soft i wgrać go do MMI?
    mam e65 lipiec 2001 prod. i tez mialem pelny ekran jak kupiłem ale teraz nie wiem jak do tego wrócić

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW 745 I e65 2005r
    Masz odblokowany tuner podczas jazdy?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65 750i
    @Strema81, wyszedłem z modulatora kablem antenowym z zakończeniem fakra i podpiąłem się pod wejście antenowe ( brązowe ) tunera tv z bmw.
    @x-factor nie, jeszcze nie, ale niedługo będę sam próbował to ogarnąć.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW 745 I e65 2005r
    Już jakiś czas temu kupiłem modulator tyle, że jeszcze chciałem dokupić do tego moduł wifi który pozwala robić bezprzewodowy mirroring z telefonu. Fajnie że Ci się udało kwestia tylko odblokowania TV podczas jazdy. System z jednym monitorem ma więcej możliwości podania sygnału w porównaniu do dwóch monitorów.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65 750i
    Dziś mi przyszedł konwerter hdmi, pomyślałem, że fajną opcją też może być podłączenie telefonu przez hdmi. Powinno działać, wtedy tylko ładnie umieścić stację dokującą z przodu i masz mirroring. Tylko tel by musiał leżeć poziomo, bo inaczej pewnie były by czarne pasy, albo mocno ucięty obraz. Jutro zobaczę jak to działa, jak znajdę jakiś kabel do tel.

Co do wireless mirroring to chyba zwykły chromecast by się nadał. Do tego konwerter hdmi i powinno działać.

Mam jeszcze pytanie, pod co się najlepiej podpiąć żeby cały ten system startował dopiero po włączeniu zapłonu? Każde urządzenie jest na 9-12 volt, konwerter jest na 5v więc pójdzie zasilanie z PI, pobór energii niby nie wielki ale po podpięciu się pod żarówkę z tyłu pewnie będzie sypało błędami w komputerze bmw, czy nie?

Np. Plus z aku a masę z żarówki?
    Ostatnio edytowane przez baq172 ; 13-06-2017 o 21:40

Uprawnienia umieszczania postów