Czy tempomat we wszystkich E32 jest taki sam ? Jeśli nie mam tempomatu i kupię cały komplet to czy są jakieś większe problemy z montażem , czy auto jest już przygotowane pod te ustrojstwo, nawet jak nie był zamontowany fabrycznie ?
pozdrawiam
bosman
Czy tempomat we wszystkich E32 jest taki sam ? Jeśli nie mam tempomatu i kupię cały komplet to czy są jakieś większe problemy z montażem , czy auto jest już przygotowane pod te ustrojstwo, nawet jak nie był zamontowany fabrycznie ?
pozdrawiam
bosman
Miejsce na tempomat masz w okolicach servo hamulców.
najlepiej tam dojść z rękami jak zdemontujesz lewą przednią lampe z ramką mocującą.
Nasze e32 były tak mądrze robione, że z fabryki wyjeżdżały z pełną wiązką kabli - także myślę że to jest jak z dokładanymi fotelami elektr. - montujesz i wpinasz kable, z tym że musisz dołożyć gdzieś osprzęt w kabinie.
Tak więc sam montaż jest prosty, trudniej może być by to w całości dobrze działało (?)
Osobiście nie wiem czy do wszystkich e32 był taki sam tempomat - spotkałem się tylko z 2 różnymi numerami części, i nie wiem czy to zależy od rocznika, czy od silnika (np. m30 a m60).
Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...
U nas wiązka była połozona fabrycznie :-) wystarczyło dołożyć sterownik manetkę mechanizm. Gdyby ktoś pytał to mam do sprzedania cały komplet łącznie z wiązka całą reszta od silnika M60. Chętni na PW z propozycja. Można odebrać osobiście lub wysyłka poczta-kurier do wyboru.
Sterownik od innego silnika nie będzie działał. Musi być od M60
Czy może ktoś zamieścić zdjęcie w którym miejscu ma być umieszczony mechanizm? Silnik V8.
podejrzewam że wpływ ma też na rodzaj przepustnicy, w M30 były na linke, a później elektroniczne, w M60 tylko te drugie. I pewnie dlatego sa różne tempomaty.
Oj mylisz sie kolego. W M60 przepustnice są też na linke.
A to dziwne, w M30 były elektroniczne (zastąpily linki) a w M60 wrócono do linek?Zamieszczone przez fankabmw
Nie chce mi się szukać jaka tam jest przpustnica, więc wierze na slowo, chociaz jakoś w to powątpiewam... ;)
Tempomacik (cały komplet) wyciągnięty z 740i automat z 93 roku czeka już na mnie w domciu. Kupiłem od życzliwego gościa , który przysłał mi też instrukcję montażu.
Jak dla mnie to już wszystko wiem i temacik można zamknąć ;)
pozdrawiam
bosman
Było jasno powiedziane człowieku , że zero ogłoszeń sprzedaży czegokolwiek z twojej strony na tym forum. Nie dotarło OSZUŚCIE ???Zamieszczone przez fankabmw