Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Po wymianie oleju ASB dziwnie świszczy...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740iL Indywidual
    Zrobiłem tak jak napisałem wcześniej i weszło około 600 ml oleju ... skrzynka dalej świszczy ale tym razem już dużo ciszej ... Myśle że jeszcze troszke tam wejdzie ... Więc jutro pojade na zimnym i powtórze czynność aż bedzie wszystko OK

Pozdrawiam

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    czyli po prostu olej do skrzyni się wręcz udeptuje ;]
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740iL Indywidual
    Wczoraj byłem spróbować dolać oleju do skrzyni ... wjechałem na kanał ... dałem na D odkrecam korek ... a tu pod lekkim ciśnieniem olej wywalił ... niefortunnie spadł mi korek i cały nadmiar oleju wyjeciał na kafle, po czym kilka razy silnik mi zgasł ... co się wcześniej nie zdarzało :| ... Cały czas myślałem że mam niedobór oleju nawet ostatnio na zimnym dolałem prawie litr .. teraz mi ten litr niefortunnie wypłynął :/ Dodam, że olej był ciepły więc moje pytanie brzmi : ... czy stało się tak dlatego, że olej pod wpływem temperatury zmienia swoją objętość czy po prostu było go w skrzyni zbyt dużo ?? Dodam że skrzynia jak świszczała tak świszczy ... podejrzewam, że będe musiał odstawić autko na podnośnik ... poczekać aż całkowicie ostygnie i dopiero wtedy sprobować dolać, tylko za bardzo nie mam gdzie :/ ... Skrzynia świszczy tylko wtedy kiedy jest zimna i w związku z tym długo trzyma na 1 biegu, więc czy jest możliwość jak będe jeździł autkiem , że coś się może stać ? Wole dmuchać na zimne i nie mieć później kosztów dodatkowych ...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez MastaKleszcz
    Wczoraj byłem spróbować dolać oleju do skrzyni ... wjechałem na kanał ... dałem na D odkrecam korek ... a tu pod lekkim ciśnieniem olej wywalił ... niefortunnie spadł mi korek i cały nadmiar oleju wyjeciał na kafle, po czym kilka razy silnik mi zgasł ... co się wcześniej nie zdarzało :| ... Cały czas myślałem że mam niedobór oleju nawet ostatnio na zimnym dolałem prawie litr .. teraz mi ten litr niefortunnie wypłynął :/ Dodam, że olej był ciepły więc moje pytanie brzmi : ... czy stało się tak dlatego, że olej pod wpływem temperatury zmienia swoją objętość czy po prostu było go w skrzyni zbyt dużo ?? Dodam że skrzynia jak świszczała tak świszczy ... podejrzewam, że będe musiał odstawić autko na podnośnik ... poczekać aż całkowicie ostygnie i dopiero wtedy sprobować dolać, tylko za bardzo nie mam gdzie :/ ... Skrzynia świszczy tylko wtedy kiedy jest zimna i w związku z tym długo trzyma na 1 biegu, więc czy jest możliwość jak będe jeździł autkiem , że coś się może stać ? Wole dmuchać na zimne i nie mieć później kosztów dodatkowych ...
    Witaj

Jeśli olej jest ciepły to zwiększa swoją objętość . Dolewaj na całkowicie zimnej skrzyni , następnie jeśli skrzynia jest zimna to wydaje mi się że to normalne że trochę więcej ciągnie na 1 , ale nie mam pojęcia czy coś może się z nią stać .

Pozdrawiam i powodzenia .

Uprawnienia umieszczania postów