@BEZI ja jestem "biedny" i mam E65 ale mam "bogatych" kolegów co takie i nie takie auta mają i nie znaczy,że tymi autami nie mam okazji jezdzić i się o nich dużo dowiedzieć.
Dla przykładu jeden kolega kupił sobie na 40 urodziny nowe X6 ...po pół roku użytkowania mówi ,że chyba sobie pokutę kupił za 40 lat grzeszenia :) Co chwila w ASO bo co chwila coś
Syn szefowej jezdzi BMW F32 . Ma ją rok od nowości. 300 koła za auto plus 60 za gadżety z pakietu M-Performance #7kkm przebiegu . Dwa razy Xdrive się zesrał i dwa albo trzy razy turbina była wymieniana plus dodatkowo regularnie jakieś pierdoły . Już jej nie chce. Chce z powrotem Audi .Jest do sprzedania (...)
Następny 1.5 roku ma F10. Raz turbina ,elektronika a ostatnio dyfer wymieniali. Przebieg śmieszny tak jak wyżej w tej F32
Itd Nie będę wymieniał wszystkich bo by to było śmieszne. Oni to mają gdzieś bo auta są na gwarancji i na czas napraw dostają zastępcze ale nie wyobrażam sobie tych aut z przebiegiem 100-150kkm i po gwarancji. Wiadomo ,że czasy są takie ,że wszystko robią z gówna i papieru toaletowego ale BMW w tym w tych czasach przoduje wśród marek premium.
Uwierz mi ,że Audi A8,A7, Hyundai Genesis są dużo lepiej wykonane i dużo mniej awaryjne tylko jak nie masz z tymi autami żadnego kontaktu to nic nie możesz o tym wiedzieć.
Sorry za OT.
Sprostuję jeszcze jedno : jak jeszcze kupię następne BMW to na pewno się cofnę i będzie to E32 E31 ale na pewno nie F. Przykro mi,nie miałem zamiaru nikomu dokuczyć, ale taki jest mój punkt widzenia.

Odpowiedz z cytatem