Pokaż wyniki od 1 do 10 z 175

Wątek: Kupno BMW 730d / 740d

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Co do braku zapasu.
    W tej klasie auta to normalne, trzeba się przyzwyczaić. AutoCasco z Assistancem jest bardzo dobra opcja. Nikt na łysych oponach nie jeździ...więc i prawdopodobieństwo kapcia jest mniejsze...a jak juz to no myślę 2h max i jest auto zastępcze . Mi to nie przeszkadza.

Z tych 2 linków brałbym tę z 1 linku :)

Druga bidna :)
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

Doświadczony Użytkownik Awatar HTN
    BMW
    ex-730Ld e66 / obecnie S350CDI L
    okolice Frankfurtu / Wrocław / Kotlina Kłodzka
    Cytat Zamieszczone przez integron Zobacz posta
    Rozwiazaniem problemow z wtryskiwaczami jest paliwo 98 i olej co 15tys km. Gestosc benzyny jest powodem polewania wtryskiwaczy. Paliwo rozciencza olej a to w koncu niszczy cylindry. Przetestowane.
    Nie wiem jak w przypadku F, ale do e65 docelowa benzyna to Pb98, a "dopuszczalna" jest Pb95. Podobnie, jak do każdego innego auta "dopuszczalne" są eko-siuśki z domieszką alkoholu.

Cytat Zamieszczone przez Bezi Zobacz posta
    Co do braku zapasu.
    W tej klasie auta to normalne, trzeba się przyzwyczaić. AutoCasco z Assistancem jest bardzo dobra opcja. Nikt na łysych oponach nie jeździ...więc i prawdopodobieństwo kapcia jest mniejsze...a jak juz to no myślę 2h max i jest auto zastępcze . Mi to nie przeszkadza.
    Ja mam doświadczenie w tej kwestii - minimum 1h oczekiwania na lawetę, auto najpierw do serwisu (jeśli jakiś otwarty w okolicy o danej porze; wieczorem i w święta masz problem, a o takich 24h nie słyszałem), później do rana czekanie w hotelu aż jakaś wypożyczalnia w okolicy się otworzy i wtedy jedziesz dalej. Jak jedziesz na dłużej, niż 2 tygodnie, to musisz w międzyczasie wrócić po swoje auto.
    Masz zapas - 15 minut i jedziesz dalej. Chyba jednak to lepsza opcja, a na gwoździe wysokość bieżnika nie ma specjalnie znaczenia. Zależy kto jak daleko jeździ. Jak się w większości kręcisz wokoło komina, to nie ma problemu.

Cytat Zamieszczone przez Masa3000 Zobacz posta
    Tak więc zacząłem porównywać A8 D4 / BMW 7 F01..... No i zakup padł na A8 :)
    Gratuluję. Moim zdaniem auto się jakościowo we wnętrzu naprawdę zauważalnie lepiej się prezentuje. W kufrze przeważnie jest dojazd pod podłogą, a na pewno jest na nie miejsce (czasami handlarz wyciąga). 4 poduchy, jeszcze można sobie je podpompować, żeby przejechać gdzieś przez załamanie do garażu (swoim haczę przy wjeździe). Naprawdę spoko auto, choć mogłoby mieć S-Tronic'a (chyba w 3,0TDI one są montowane), który chodzi nieporównywalnie lepiej, niż przekładnie hydrauliczne. Szkoda tylko, że Longi z komforami występują tylko i wyłącznie w wersjach 4-ro osobowych. Szczególnie czadowo wyglądają światła LED (chyba to nawet już Matrix jest).
    Ostatnio edytowane przez HTN ; 06-01-2018 o 16:06