Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Sprzedaż aut powyżej 100.000tys zł za gotówkę - trudne?

Zaawansowany Użytkownik Awatar Arman
    BMW
    740d F01
    Oczywiście stare Jaguary z pewnością maja "to cos", bo to dzięki nim dzisiaj mimo wszystko Jaguar to szanowana marka - bo chyba nikt nie podważy tego ze jest inaczej.

co prawda nigdy nie miałem styczności z takimi klasykami, ale to chyba kwestia tego ze jestem "za młodych zeby jeździć tak starymi autami" :)

Pozostaje mi czekać na człowieka który myśli podobnie jak ja, jeśli chodzi o zakup auta i podziela moje gusta, bo nie wyobrażam sobie ze w tym 40 milionowym państwie nie ma amatora na moj egzemplarz :)

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    XJ X351 kasuje system.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Arman
    BMW
    740d F01
    Fakt, zabójczo piękny samochod, a przy tym mocno trzymający cene mimo wieku.

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
    Nie napisałeś jakie to auto.

Poza tym patrząc po znajomych, którzy kupują auta za kwotę około 150k, to są zawsze auta nowe. A jak ktoś jest bardziej wrażliwy motoryzacyjnie to w garażu stoją dwa kolejne klasyki jak 8er, jakieś niedrogie porshe do kilkudziesięciu tyś. itp.

Nikt średnio zarabiający nie kupi auta luksusowego za kwotę 150k, bo to auto już ma swoje lata i przebieg, a na co dzień ludzie chcą mieć spokój, gwarancję i w dupie, kiedy dziecko się zrzyga na tylnym fotelu albo ktoś wjedzie w drzwi pod marketem. Albo bujać się po ASO za 400 PLN za roboczogodzinę. Nie wszyscy, którzy lubią jeździć lubią się bawić w rozkminianie mechaniki. Mam kilku znajomych mających po kilka aut, którzy nigdy maski nie otworzyli. Ale jeździć lubią i to jest dla nich cała zabawa.

No i to podstawowe auto to faktycznie w głównej mierze, VW, Skoda, Hyundai, Ford itd. Poza tym wszyscy, literalnie wszyscy mają podstawowe auta w leasingu. Tanio, szybko, bez wydawania kasy i jeszcze ze zwrotem części podatku. Duży koszt auta stanowi obsługa, a nie zakup, a to w przypadku aut luksusowych jest dużo droższe niż aut zwykłych, które niejednokrotnie w cenie 150k PLN mają 5 lat gwarancji, czyli w sumie do końca życia auta u pierwszego kupca.

Oczywiście są wyjątki, ale jeżeli liczysz na odsprzedaż to możesz się trochę z tematem męczyć.
    Tak to jest - przyznam sie, że zastanawiam się czy aby nie kupić np rocznej F10 - żeby po prostu mieć spokój z otwieraniem maski.

Vip Vip Awatar kruger32
    BMW
    BMW e38 750 il audi a8 d3 4.2tdi exlusive
    Co wy macie z tym luxusem 100 /150 tys to 3 Letnie a6 czy seria 5 czy c klasa raczej w biednych wersjach a gdzie tam tam do luksusowych samochodów 8 letnie x6 do panamery jeszcze trza do piewszych roczników dołożyc ok 35/40 tyś euro ml cz y gl w tych pieniądzach to też ok 7-8 auto W moim otoczeniu mało jest osób kupujących osobówki w lesingu co innego wieksze sprzety nie bardzo podoba im sie utrata wartości nowych samochodów wiec kupują 2-3 letnie sredniej klasy z przebiegami w granicach 30/40tys uzytkują rok max 2 i nastepne

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    Kruger ja też mam dużo takich znajomych których drażni to że nowe F10 za 350k po 3 latach kosztuje 150-170