Witam, jak w opisie jestem ¶wie¿o po zakupie BMW E65 735i 2004r jest to moja 3 BMW a pierwsza 7-emka przy zakupie raczej wszystko by³o oki s³ychaæ by³o delikatnie szklanki ale po nagrzaniu siê wyciszaj± dodatkowo by³o ca³e spocone przy misce od skrzyni. Po kilku dniach jazdy zauwa¿y³em kilka niepokoj±cych rzeczy pierwsza z nich jest:
1. Przy twardym hamowaniu dojazdu do skrzy¿owania auto zatrzymujê siê i delikatnie szarpie tak jakby chcia³ ruszyæ pod³±czaj±c kompa wyszed³ przep³ywomierz skasowa³em b³êdy sprawdzi³em wszystko jest oki po d³u¿ej je¼dzie dalej szarpie teraz moje pytanie jestem umówiony na wymianê oleju w skrzyni metod± dynamiczn± pytanie czy po wymianie jest chod¼ cieñ szansy ¿e ustan± te szarpania ?
2. Przy je¼dzie przyk³adowo z du¿ej górki obroty 1000-1200 faluj± obroty wyczyta³em ¿e sprzêg³o mo¿e siê ¶lizgaæ? Pytanie moje czy mo¿e byæ gorzej czy zainteresowaæ siê tym tematem i jak na razie olaæ to
3. Po kliku dniach jazdy szklanki siê uciszy³y ale od wczoraj s³ychaæ cykanie tak jakby lu¼ny ³añcuch? Ogólnie chcia³bym umyæ ca³y silnik bo mam do¶æ spory wyciek oleju i teraz pytanie brzmi jaki olej mu tam zalaæ widzia³em, ¿e ma zalanego castrola 5W30 ale zastanawiam siê czy nie zalaæ mu 5W40 liqui moly chyba ¿e polecili by¶cie co¶ innego i dobrego w swoim warsztacie ogólnie leje zazwyczaj Castrola ale zauwa¿y³em ¿e coraz bardziej Castrol robi siê gorszy.

Za udzielenie podpowiedzi by³bym bardzo wdziêczny Pozdrawiam serdecznie