Ja to rozumiem,ale musisz sobie uświadomić ,że problem na 99% leży w samych oponach i szkoda czasu ,pieniędzy i nerwów na szukanie przyczyny .
Ja to rozumiem,ale musisz sobie uświadomić ,że problem na 99% leży w samych oponach i szkoda czasu ,pieniędzy i nerwów na szukanie przyczyny .
Z drugiej strony jeżeli jest problem to wymiana opon pomoże max na 1-2 sezony...
Byłem na geometrii ale tylko patrzyli na zbieżność i powiedzieli że jest tu dobrze i nic nie poprawia. Ale też mi podpowiadali że może być to od opon. Tym bardziej że na 16 zimowych tego efektu nie widziałem w aucie.
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Marcin, pożycz od kogoś koła i sam się przekonaj. Nie szukałbym drugiej dziury w dupie bo jej nie znajdziesz. To jeden z powodów dlaczego przestałem kupować używane opony.
Naprawdę wolałbym nowe chinole .
Nie wątpię w twoją rację bo różne już rzeczy w życiu widziałem co by wydawać się mogło nie mieć pokrycia w praktyce.
Tylko co się dzieje ze Opona tak się zachowuje.
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Może mieć popękane płótna,mieć twardą gumę ,jest zużyta pod inne auto itd itd
Nowe powinny być z homologacją producenta marki samochodu a Ty się chcesz rozwodzić nad starą oponą która jezdziła nie wiadomo w czym i jak była eksploatowana i co przeżyła ? Odpuść sobie.
Wiesz w ogóle po co są homologacje na oponie dla danej marki auta? Poczytaj a potem za głowę się chwycisz na czym Ty jezdzisz. Nie piszę złośliwie tylko uczciwie.
marcin8181, ale jaki jest problem. Ściąga auto?
pozdrawiam Bartek
Jak Miro pisze.....a sam wiem o czym napisze.. OPONY TO PODSTAWA DOBREJ TRAKCJI.Wiadomo że zawias ma być na tip top i geometria.Ale bez dobrych,miękich opon zapomnij o normalniej jezdzie.A opona po 5-6 latach robi sie twarda,śliska i nadaje się na złom.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si
To prawda, nowe dobre opony to jest to :)
pozdrawiam Bartek