Pawliko ja wiem, że będziesz bronił swego, ale coś było nie tak z Twoim egzemplarzem. Mój wyraźnie mocniej zaczyna wgniatać w fotel już w okolicach 2,5tys obrotów, a najbardziej czuć przy 3,5tys.
Pawliko ja wiem, że będziesz bronił swego, ale coś było nie tak z Twoim egzemplarzem. Mój wyraźnie mocniej zaczyna wgniatać w fotel już w okolicach 2,5tys obrotów, a najbardziej czuć przy 3,5tys.
Heh, weź jeszcze pod uwagę, że silniki benzynowe z grupy VAG z reguły są mocniejsze niż podaje seria, poza tym bardzo podatne na chiptuning- to naprawdę żaden większy wysiłek, żeby taka Skoda przyśpieszała podobnie do flagowej E65. Co mnie zresztą smuci bardzo... Porównując auta w pełni seryjne oczywiście przyznaję Ci rację. Mi chodziło o auta, które kiedyś widziałem na youtube:
https://youtu.be/JK1KspxTC-Q
https://youtu.be/JWgLkJ3YjbU
Ostatnio edytowane przez lukasz740 ; 05-04-2017 o 16:52
Mateusz masz odblokowanego maksa ?
Nie wiem, być może egzemplarz którym było dane mi jeździć miał już swoje dobre życie za sobą, heh. Albo po prostu czego innego oczekuję, nie wiem. Wiem że E500 306ps to była rakieta przy E65.
Były:
VW Jetta A2
Opel Astra G Caravan
BMW E32 730i[*][*]
VW Passat B5 Variant
BMW E38 728iA
BMW E39 535iA
Audi A3 8P 2.0T++
Audi A6 C6 2.7 TDI++ Quattro
BMW E91 318d+
VW Phaeton 3.2
Astra GTC OPC Line
Mercedes CLK W209 200K lift
BMW E90 320dA 177KM 08'
Octavia RS z silnikiem TSI to potwór (ok. 20s do 200km/h) i przypuszczam, że 760i miałaby z nim problem. Popatrzcie na ten filmik:
A co do mocy, to zawsze można podskoczyć na hamownię. Nie wiem, czy Ci się wydaje, czy po prostu wcześniej auto lepiej jeździło. Ogólnie V8 i 300KM w takiej limuzynie nie robi wrażenia. Jedzie to przyjemnie, ale przeciążeń rodem z M, czy AMG nie zaznasz. Inna sprawa, że w dużym aucie nie czuć tak przeciążeń, jak w małym.
Ostatnio edytowane przez HTN ; 07-04-2017 o 23:01
Zapewniam Cię, że jest wiele Octavii, które w każdym zakresie rozjeżdżają 760i E65. Jeśli chodzi o RS7 to poniosło Cię mocno. Jedyne nerwy jakie mogły zostać nadwyrężone kierownikowi RS7 to nerwy wzrokowe gdy znikałeś im w lusterku wstecznym
P.S.
260 licznikowe to tak naprawdę 250 km/h. Zdjęcie ograniczenia przyda się jedynie na te Octavie, bo przy RS7 ból będzie jeszcze większy. 760 z trudnością dobija do niespełna 290 km/h.
Jak by mi zależało na taczce z 400km, to bym szukał octavii :) i tak by mnie ona nie cieszyła, wiec nie musicie mi udowadniać ze mnie dogoni czy nie :) wiem, ze są pojedyncze egzemplarze szybsze... ale ja takiego nie spotkałem, poza tym co tu porównywać?? :) Co do RS7 to nie napisałem ze jest wolniejsze, a miałem fajną sytuacje niedawno w DE, kiedy to po zjechaniu na prawy pas musiałem chwile czekać zanim mnie wyprzedzi :P ale może gazu nie dawał :D nie wiem :D