witam , mam problem a mianowicie gdy odpalam auto na zimnym silniku czuć drgania silnika na całej budzie, trwa to maksymalnie 1min do puki silnik się nie rozgrzeje, obroty NIE faluja. Czy ktoś wie czym może być to.spowodowane ?
witam , mam problem a mianowicie gdy odpalam auto na zimnym silniku czuć drgania silnika na całej budzie, trwa to maksymalnie 1min do puki silnik się nie rozgrzeje, obroty NIE faluja. Czy ktoś wie czym może być to.spowodowane ?
Wie ktoś czym jest to spowodowane?
swiece kolego dowymiany bo w zimie nieodpalisz
Tez obstawiam świece . Szkoda silnika . Wymień wszystkie
a to co tam się dzieje takiego że takie wibracje na bude daje
Moim zdaniem wtryski do regeneracji. Jeden z nich się pewnie zawiesza. Identyczny przypadek miał mój przyjaciel. Jak zalał specyfiku do czyszczenia układu wtryskowego, to czasami było lepiej, ale dopiero regeneracja wtrysków rozwiązała sprawę. Sprawdzałeś korektę w ISTA? W dziale INSTRUKCJE w dziale e65, Twin7 zamieścił piękne instrukcje jak to zrobić.
nie sprawdzałem
Ja tak mialem w 535d i okazalo sie ze sterownik swiec byl walniety. Wymienilem od razu wszystkie swiece i jak reka odjal.
Sent from my iPhone using Tapatalk
jezeli swiece to czemu nie wskakuje zanda kontrolka na drsce? Drgania trwaja okolo minuty az silnik sie nie nagrzeje.
hm Herki świece to bardzo niski koszt i wymiana bardzo prosta(klucz do świec jest w bagażniku) wiec możesz w ramach relaksu to zrobić :)
Poza tym jak nie wymieniałeś świec więcej niż 30 tyś to naprawdę nie zaszkodzi :)