Niedawo miałem taki problem w Citroenie C4.Całe zawieszenie bez luzów,a jednak stukało mocno i wyraźnie.Dźwiek jakby nie dokręcony amortyzator.
Po wymianie samego amortyzatora i tego górnego łożyska jak ręką odjął.
Testery na stacji diagnostycznej są..bo są i tyle.
Nawet sprawny amortyzator pod względem tłumienia potrafi się tłuc. Można obrócić trzpień, wtedy ustanie, ale może powrócić. W tanich amorkach bywa, że od nowości trzeba znaleźć położenie trzpienia, żeby się nie tłukł.
Dotyczy to każdego amortyzatora, czasami się coś potrafi uszkodzić w środku I są takie objawy. Ostatnio miałem tak z Sachsem. Obróciłem, ustało, ale przy najbliższej okazji wymieniłem na nowy.
pozdrawiam Bartek
Kolego ttrol czyli ściągnąć sprężyny i obrucic i powinno pomóc czy szukać przyczyny w czymś innym szczerze mówiąc pierwszy raz z takim czymś się spotkałem
Jak sprawdzę to zdam relacje
Dzisiaj kolejny obiad przy skręcie na postoju są trzaski więc prawdopodobnie wina jest w łożyskach amortyzatorów a na chwile obecną nie mam czasu żeby to sprawdzić bo auto więcej stoi niż jeździ a początkiem lata idzie do całkowitego malowania konserwacji itp. Mam nadzieje że uda mi się doprowadzić ją do prawie idealnego stanu do końca tego roku bo 7 będzie autem weekendowym
I przyczyną stukanie znaleziona NIE POLECAM FIRMY MOOG Wahacz Lewy Prosty Idzie Na Śmieci jest Wy. ..... masakrycznie na trzepakach nic nie wykazało a teraz sprawdziłem z bratem kręcąc kierownica rusza się na sworzniu i tuleji luz około 4mm
Nasze auta sa za ciezkie na trzepaki na stacji kontroli. Jak jest maly luz nigdy nie znajdzie go na szarpakach