Xenon- problemy po "regeneracji" lamp.

Wątek: Xenon- problemy po "regeneracji" lamp.

1. Awatar M@rcin

M@rcin powiedział/a:

Post Xenon- problemy po "regeneracji" lamp.

Zregenerowałem swoje Adaptive Lights E65 FL, zostały rozcięte, rozebrane (ale całe wnętrze z odbłyśnikami i silniczkami nie była ruszane-tylko wydmuchane, wyczyszczone), wyczyszczone, złożone na nowo i mam drobny problem. Ale po kolei ;)
    Z prawą jest ok, wszystko świeci, ale lewy xenon nie świeci w pozycji "świateł mijania". Co ciekawe w funkcji "fellow me home" świecą ładnie oba... Jak to możliwe i dlaczego tak jest?
    Druga sprawa to problem z skręcaniem ich. Na desce błąd "Cornering lights failure!"
    W INPIE w module "Light Switch Module with AHL" mam następujące błędy: 0x9CB2, 0x9CB3, 0x9CBC, 0x9CBD oraz 0x932D
    Przy funkcji "Auto" miga zielona dioda.
    Co mogłem zepsuć, źle złożyć i jak teraz to naprawić? Dziękuję za jakiekolwiek wskazówki i pomoc.

2. Awatar damned1

damned1 powiedział/a:
    Odczytaj opisy tych błędów, bo same numery nic nie mówią. Domyślam się, że błędy sczytałeś poprzez "Functional jobs"? Teraz musisz odszukać moduł świateł (jest chyba w grupie "Chassis") i odczytać błędy tam. Potem wrzuć screena tych błędów, albo wydrukuj je do PDFa i stamtąd skopiuj (w INPIE nie da się zaznaczyć i kopiować) i wklej samą treść błędów tutaj.

3. lukasz740 powiedział/a:
    Cześć. Jeśli chodzi o "Cornering lights failure", miałem ten błąd w obu E65 po zamontowaniu lamp wysłanych do regeneracji, za każdym razem odłączyłem na noc akumulator i następnego dnia było po problemie.

4. Awatar M@rcin

M@rcin powiedział/a:

Może troche mało profesjonalne "zrzuty ekranu" ale myślę że coś widać.

5. Awatar miro

miro powiedział/a:

A nie ma opcji wykasowania adaptacji ???
    Spróbuj może ten aku odłączyć na noc tak jak @Lukasz740 radzi.

6. Awatar M@rcin

M@rcin powiedział/a:
    Cytat Zamieszczone przez lukasz740 Zobacz posta
    Cześć. Jeśli chodzi o "Cornering lights failure", miałem ten błąd w obu E65 po zamontowaniu lamp wysłanych do regeneracji, za każdym razem odłączyłem na noc akumulator i następnego dnia było po problemie.
    Masz u mnie duże piwo! Odłączyłem aku na noc, błędy zniknęły, zaczęły nawet świecić oba ksenony... magia! :D
    Dziękuję Ci bardzo!

7. lukasz740 powiedział/a:
    Super, że pomogło :) Co do piwa, to trzymam za słowo :D

8. RPRT07 powiedział/a:
    Kupiłem niedawno E65 po lifcie ze skrętnymi reflektorami. Poprzedni właściciel je regenerował gdzieś w Poznaniu i powiedział że mu je popsuli. Mieli odświeżyć odbłyski i wymienić ORINGi. Po wykonaniu usługi reflektory przestały skręcać a komputer przy każdym odpalaniu auta wyświetla błąd dot. ustawienia reflektorów (Cornering lights failure Adaptive light control failure) mimo, że podczas odpalania skręcają. Podobno facet się z nimi ostro kłócił. W efekcie wymienili mu silniczki na nowe ale komunikat wciąż się wyświetla a przy pokrętle od świateł miga zielona dioda. Poprzedni właściciel odpuścił sobie temat.

Jak można to naprawić? Wystarczy podpiąć pod komputer auto i skalibrować te reflektory? Ktoś ma doświadczenie w temacie? Kogoś polecacie do naprawy tego w Poznaniu?

Dodam, że odłączenie akumulatora nie pomogło.

9. cursor powiedział/a:
    Na początek diagnostyka komputerowa.
    Następnie kodowanie modułu LM i później modułów SMC w lampach.

Zapewne wysłał lampy z modułami lub sam demontował moduły i skończyło się tym, że moduły SMC są zamienione stronami. Zapewne wystarczy je dokodować
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

10. lukasz740 powiedział/a:
    Wyżej w tym wątku pisałem, że dwukrotnie spotkało mnie to samo po zamontowaniu regenerowanych lamp. Z braku pomysłu, za pierwszym razem odłączyłem aku na całą noc i błąd zniknął. W drugim aucie też to zadziałało, więc może warto spróbować?