Panowie zamieściłem post dlatego iż liczę na potwierdzenie bądź obalenie plotek na temat wadliwość bmw 7: progi, słabe blachy, gdzieś znalazłem info o rdzewiejącym baku i braku możliwości naprawy owego itd. I jak to ma się statystycznie u Was w Waszych autach (wiem, że statystycznie ja i mój pies mamy 3 nogi ;) )
montowali to w 7er? :-D Chyba do webasto?
Edytuj posty!!!
Ostatnio edytowane przez Anatol ; 02-04-2017 o 00:42
Każde stare auto jest awaryjne. Zazwyczaj, żeby to na codzień jeździło bez stresu to trzeba w każdą dziurę zajrzeć. Wiem, bo jeżdżę dużo starymi autami od dobrych kilkunastu lat.
Ale mi szkoda kasy na starego diesla tak skomplikowanego, żeby się z nim użerać, bo każda pierdoła do silnika kosztuje swoje I jeszcze to widmo, że skzynia może klęknąć. Ale jak masz kasę, nerwy I auto zastępcze jak to będzie się naprawiać to możesz się bawić.
Przykład z mojego podwórka, stare W124 Diesel w stanie bardzo dobrym jak kupowałem, a była to wystawa salon w DE, przebieg 240kkm, zrobiłem dodatkowe 200kkm osobiście, dołożyłem kilkanaście tyś, w tym większość moja robocizna. A to auto w większości ma bardzo tanie części, ale są wyjątki.
Podejrzewam, że w e38 740D przez 200kkm bym dołożył z 40k lekko, licząc powiedzmy połowę mojej robocizny, bo już mi się nie chce czasami. I auto nadal za też 5 lat będzie warte 10k PLN maks.
Chyba, że masz większą tolerancję na usterki, moja równa się zero I jak trzeba to pruję do żywego.
Do tego ważna kwestia OC w starych autach. Jak ktoś Cię punkie to wycenią Ci to auto na 5k I po robocie. To mnie najbardziej boli, bo tego doświadczyłem z jednym z aut.
Ostatnio edytowane przez ttrol ; 31-03-2017 o 14:27
pozdrawiam Bartek
napisz do kolegi Roberto on ma jak sie nie myle od okolo 10 lat 740d raczej malo nia jezdzi bo ma sluzbowe ale sporo pieniedzy wpakowal w to auto, a kupil z pewna historia za spore pieniadze. Jeden z przykladów na moich oczach rozsypala mu sie turbina (jechalem za nim na spota do Tirona) i ponoc naprawa (2 turbiny do roboty i wtryski) z robocizna w Krakowie u majstra od BMW 12k pewien nie jestem ale tak mi sie kojarzy.
Ja mam 740d e65 i narazie nie narzekam. tylko jeszcze nie rozwikłałem zagadki kiedy docisnę jej mocniej włącza mi sie rzadko Engine fault reduced power.
A tak przy okazji też nie wiem jakie mam oznaczenie silnika m67 czy inne jak ktoś może mi podpowiedzieć to byłoby fajnie.
pozdrawiam