Czemu uparłeś sie na tego diesla ? 740 w benzynie pod kazdym wzgledem lepsza, z lpg pod wzgledem ekonomicznym tez... Ja 3 lata temu kupiłem taką ale tylko dlatego że dałem za nią 14000zł WTEDY, teraz ok 20k w życiu bym za to nie dał
Pozdrawiam
Czemu uparłeś sie na tego diesla ? 740 w benzynie pod kazdym wzgledem lepsza, z lpg pod wzgledem ekonomicznym tez... Ja 3 lata temu kupiłem taką ale tylko dlatego że dałem za nią 14000zł WTEDY, teraz ok 20k w życiu bym za to nie dał
Pozdrawiam
m57, większe turbo i program na +/-230km i robisz takie 740d jak chces
Dlaczego 230 koni robi 245 koni jak chce ?
No OK uparłem się na diesla bo robię dużo km/dzienni a też chcę podróżować w miarę komfort ;) , no i ... jestem z tych co gaz stosują w kuchenkach ;).
Brawo Ty :) No ale może jednak pomyśl nad M57
3.0 świetnie zbiera e39, ale do e38? Muszę po prostu wsiąść i przewieźć tyłek tym bardziej że 740d nie ma za dużo. W MB W220 ichniejsze 3,2cdi daje radę, więc i może nie będzie złe.
Niemniej jednak kupować do jazdy na co dzień dość mało popularnego diesla V8, który ma 15 lat minimum to troche nonszalancja. Ale to może tylko moje pragmatyczne podejście. Jak ma być e38 to poszedłbym w M52. Oczywiście to 740D będzie zrywniejsze, ale jednak spali tyle samo co M52. A ten silnik jest prosty I łatwy w naprawie.
pozdrawiam Bartek
Nie m52 to tylko 280Nm więc odpada mi komfort i nie tylko chodzi mi o siedzenie, bo fakt wygodnie bym posiedział na parkingu, ale podczas jazdy...? Poza tym m67 to "Engine of the Year" którego tam roku ... ;) No i ludziska piszą, że trwały, a osprzęt to jak wszędzie, zależy od poprzedniego właściciela. Kwestia też że 740d jest mało i teraz pytanie czy wyginęły, czy wręcz odwrotnie ludziska po prostu nie sprzedają bo dobre?
Ostatnio edytowane przez maxmarc ; 31-03-2017 o 13:21
Nie patrz kategoriami "engine of the year", bo taki tytuł dostało sporo silników BMW, m.in. M57 i (tu mogę się mylić) nawet TDS :P