Poka¿ wyniki od 1 do 5 z 5

W±tek: Oslona slupka - jak zdjac

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar charzun
    Do³±czy³
    Jul 2012
    BMW
    E38
    Sk±d
    Wroc³aw
    Blog
    1

Post Oslona slupka - jak zdjac

Witam.
    Zabra³em sie za zdjecie oslony slupka z przodu po stronie kierowcy poniewa¿ cieknie mi tam woda z szyberdachu.. nie mam pomys³u jak go zdjac zeby nie uszkodzic?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar twin7
    Do³±czy³
    Dec 2014
    BMW
    E65 735i + E65 730d
    Sk±d
    Szczucin-Antwerpen
    To ze cieknie to znaczy ze masz zatkany jeden z otworow spustowych wody z szyberdachu woda burtuje i leje sie po oslonie slupka-poduszki i na dol na dywanik
    Przerabielem wode po kostki w aucie i nie musisz nic sciagac
    Przedmuchaj odwory szyberdachu i spusty z przudu na dole za nadkolami sprawdz czy nie zalepione u mnie tam byla pryczyna

Vip Vip Awatar damned1
    Do³±czy³
    Apr 2014
    BMW
    520i, 118i
    Sk±d
    Wroc³aw
    Bêdê Pan Czepialski: Charzun Leniu temat stary jak ¶wiat, a Ty tyle na forum i zamiast poszukaæ, to zak³adasz nowy temat..... wstyd! Twin7 wszystko wyja¶ni³.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar charzun
    Do³±czy³
    Jul 2012
    BMW
    E38
    Sk±d
    Wroc³aw
    Blog
    1
    Wiem ze temat byl ale nikt nie napisa³ jak zdjac ta oslone (trzeba podwa¿yæ napis airbag i pod nim jest srubka i dwa zatrzaski na calej d³ugo¶ci oslony)
    A wiec wszyscy piszecie o zatkanym wylocie w nadkolach, racja jeden mialem zapchany a drugi ok.. wyczyscilem i dupa jak cieklo tak cieknie a przedmuchac siê nie da.. chyba ze mam az takie wielkie ci¶nienie w ten wezyk zapodac?? raz dalem tak duze ze obawialem sie ze peknie gdzies... Pol dnia z tym walczy³em i nic sensownego nie zrobi³em, chyba kreta tam wleje z nerwow bo dywanik ca³y mokry...

ps. pod oslona i tak nie widaæ wezyka ;)

Vip Vip Awatar damned1
    Do³±czy³
    Apr 2014
    BMW
    520i, 118i
    Sk±d
    Wroc³aw
    Zdjêcie s³upka nic nie da. Jakby¶ chcia³ siê dostaæ do odp³ywu to i podsufitkê trzeba by³oby zdj±æ, a i tak przyczyna jest przy nadkolu. Przedmuchiwanie jest najprostszym sposobem, ale jak nie idzie, to niestety trzeba ¶ci±gaæ ko³o i nadkole i czy¶ciæ u wylotu. Je¿eli po stronie kierowcy masz dro¿ny odp³yw, to pewnym sposobem na powstrzymanie ciekniêcia (do czasu udro¿nienia) jest stawianie auta pochylonego na stronê kierowcy, wtedy ca³a woda powinna sp³yæ t± stron±.

Po ca³ym zabiegu zmieñ sobie uszczelkê szyberdachu, bo to te¿ jest powód dlaczego przy zamkniêtym szybrze tak du¿o wody musi byæ odprowadzane odp³ywami.

Podobne w±tki

1. [mechanika] JAK ZDJAC WISKO ???
    Przez lajba2 w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 36
    Ostatni post / autor: 02-11-2017, 21:35
  2. [wnêtrze] Jak zdjac tapicerke szyberdachu
    Przez pokolacji w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 10-10-2015, 13:54
  3. [pozostale] Oslona silnika 4,5 benzyna
    Przez technics w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 4