Witam.
Zabra³em sie za zdjecie oslony slupka z przodu po stronie kierowcy poniewa¿ cieknie mi tam woda z szyberdachu.. nie mam pomys³u jak go zdjac zeby nie uszkodzic?
Witam.
Zabra³em sie za zdjecie oslony slupka z przodu po stronie kierowcy poniewa¿ cieknie mi tam woda z szyberdachu.. nie mam pomys³u jak go zdjac zeby nie uszkodzic?
To ze cieknie to znaczy ze masz zatkany jeden z otworow spustowych wody z szyberdachu woda burtuje i leje sie po oslonie slupka-poduszki i na dol na dywanik
Przerabielem wode po kostki w aucie i nie musisz nic sciagac
Przedmuchaj odwory szyberdachu i spusty z przudu na dole za nadkolami sprawdz czy nie zalepione u mnie tam byla pryczyna
Bêdê Pan Czepialski: Charzun Leniu temat stary jak ¶wiat, a Ty tyle na forum i zamiast poszukaæ, to zak³adasz nowy temat..... wstyd! Twin7 wszystko wyja¶ni³.
Wiem ze temat byl ale nikt nie napisa³ jak zdjac ta oslone (trzeba podwa¿yæ napis airbag i pod nim jest srubka i dwa zatrzaski na calej d³ugo¶ci oslony)
A wiec wszyscy piszecie o zatkanym wylocie w nadkolach, racja jeden mialem zapchany a drugi ok.. wyczyscilem i dupa jak cieklo tak cieknie a przedmuchac siê nie da.. chyba ze mam az takie wielkie ci¶nienie w ten wezyk zapodac?? raz dalem tak duze ze obawialem sie ze peknie gdzies... Pol dnia z tym walczy³em i nic sensownego nie zrobi³em, chyba kreta tam wleje z nerwow bo dywanik ca³y mokry...
ps. pod oslona i tak nie widaæ wezyka ;)
Zdjêcie s³upka nic nie da. Jakby¶ chcia³ siê dostaæ do odp³ywu to i podsufitkê trzeba by³oby zdj±æ, a i tak przyczyna jest przy nadkolu. Przedmuchiwanie jest najprostszym sposobem, ale jak nie idzie, to niestety trzeba ¶ci±gaæ ko³o i nadkole i czy¶ciæ u wylotu. Je¿eli po stronie kierowcy masz dro¿ny odp³yw, to pewnym sposobem na powstrzymanie ciekniêcia (do czasu udro¿nienia) jest stawianie auta pochylonego na stronê kierowcy, wtedy ca³a woda powinna sp³yæ t± stron±.
Po ca³ym zabiegu zmieñ sobie uszczelkê szyberdachu, bo to te¿ jest powód dlaczego przy zamkniêtym szybrze tak du¿o wody musi byæ odprowadzane odp³ywami.