Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Przepustnica ?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Razem z przepustnicą, warto wyczyścić regulator biegu jałowego, który jest nad przepustnicą(mylnie nazywany silnikiem krokowym)

Samej przepustnicy tego typu nie rozbierałem, więc nie jestem wstanie powiedzieć jak to wygląda.
    Najczęściej jest w środku ścieżka oporowa i poruszają się po niej takie "włoski". Warto przyjrzeć się jak te włoski wyglądają(czy w ogóle one są).
    Ja te elementy czyszczę patyczkiem do uszu i izopropanolem. Następnie używam środka do regeneracji potencjometrów węglowych(da się kupić w sklepach elektronicznych).

Co do kasowania adaptacji za pomocą INPA:
    Włączasz zapłon(silnik wyłączony) i łączysz się z silnikiem
    Po połączeniu z silnikiem klikasz F4, przechodząc do błędów.
    W tym momencie pod klawiszem F7 masz kasowanie adaptacji.
    Po kliknięciu F7 będziesz mieć kilka opcji do wyboru. Jedna z ostatnich opcji to kasowanie wszystkich adaptacji.
    Jeśli takowej opcji nie ma, to kasujesz wszystkie po kolei.

Jeśli po skasowaniu adaptacji pojawi się kontrolka trakcji to wyciągasz kluczyk i czekasz, aż zgaśnie podświetlenie klawisza start-stop lub zgaśnie klawisz blokady tylnych szyb na drzwiach kierowcy.

Jeśli nie pojawi się wspomniana kontrolka, to wyciągasz kluczyk, czekasz 30s.

Następnie włączasz zapłon(druga pozycja, a więc wkładasz kluczyk, następnie naciskasz start-stop, bez dotykania hamulca). Czekasz 10-15s i możesz zapalić
    Ostatnio edytowane przez cursor ; 24-03-2017 o 21:14
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms