Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Zakup bmw e66 750

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar HTN
    BMW
    ex-730Ld e66 / obecnie S350CDI L
    okolice Frankfurtu / Wrocław / Kotlina Kłodzka

Dzuda nie ma nic złego na myśli, po prostu jest kilka ważnych punktów, które koniecznie trzeba sprawdzić, a ich opis może sporo zająć, bo jest dosyć dobrze rozwalony. Ogólnie jak tylko widać oszczędności lub tanie zamienniki na rachunkach, to znak, że trzeba szukać dalej i uwierz mi, że nie jestem z tych, co zalecają tylko ASO i oryginały, ale sam na sobie się przekonałem, że oszczędności szybko wychodzą bokiem i trzeba płacić w końcu za dobry zamiennik. Sporo ludzi na tym forum trafiło na ulepy i później psioczyło. Musisz też się zastanowić, czy sam dźwigniesz finansowo ten samochód, bo dla przykładu komplet tarcz z klockami to koszt ok. 1500zł, wahacze przód banany - ok. 800zł, poprzeczne chyba z 600zł, amorek przedni 3800zł, tylny 3000zł w zamienniku (mówię o jedynym słusznym, czyli pneumatycznym, które jest mega wytrzymałe według mnie), wymiana oleju w skrzyni to przynajmniej 600zł (musi być cała nowa miska). Nie są to jakieś przerażające koszty, ale wielu nie zdaje sobie z nich sprawy.

Z 750i streszczę Ci, że m. in. są problemy z tzw. "rurką" (szczegóły znajdziesz w początkowych przeklejonych tematach), uszczelniacze zaworowe, wypadające zapłony, przepalające się cewki, problemy z wibracjami i nie zawsze są one od tarcz, napędami DVD od navi, stukające malgownice, które dosyć trudno wyciągnąć... Wszystko, a przynajmniej prawie wszystko jest rozwalone na forum.

Zdecydowanie polecam (a wręcz przestrzegam) - jak jedziesz kupić, to koniecznie z kompem. BMW to nie VW, że świeci choinką na zegarach jak tylko coś się nie zgadza.

Rzekome takie straszne problemy z elektroniką, których sam się nasłuchałem przed zakupem samochodu, osobiście wsadzam między bajki. U mnie od prawie 2 lat mam zero problemów z elektroniką. Przydarzył mi się za to bardzo zabawna historia - odpadła mi wskazówka prędkościomierza :).

Na koniec, żebyś się nie przeraził... Nie myśl, że jak kupisz Lexusa LS, Pheatona, A8, czy S W221, to będzie lepiej. Ja zawsze mówię "jak auto uchodzi za bezawaryjne, to znaczy, że albo gówno o nim wiadomo albo opinia o nim wynika z grupowego kompleksu właścicieli".

Jak będziesz szukał, to nie kup golasa. W tym pomoże Ci ten post: PORADY PRZY ZAKUPIE e65

Polecam Ci też temat: CZY KUPILIBYŚCIE JESZCZE RAZ e65
    Ostatnio edytowane przez HTN ; 16-03-2017 o 18:36