Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Liqui Moly Diesel Spulung

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    chodzi mi o siarkę, wiem o czym piszę
    największa zaleta to smarowanie pod dużym obciążeniem, patrz siarczek molibdenu na przykład
    artykul dokladnie opisuje własciwosci smarne w funkcji zawartosci siarki oraz altermatywne dodatki do oleju napędowego dla nowszego paliwa z malą zawartoscią siarki

to co piszesz może być prawdą, ale zauważ, że stare diesle na większej zawartości siarki robiły miliony km bez problemu. Zaczęli ja redukować tylko ze względu na emisję

btw
    w Kaliforni nie moźesz osobowego diesla w ogóle zarejestrowac, przynajmniej jak wyprowadzalem się z USA w 2009 roku
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 05-03-2017 o 22:48
    pozdrawiam Bartek

Zaawansowany Użytkownik Awatar Zbichu
    BMW
    Tymczasowo Audi
    Cytat Zamieszczone przez HTN Zobacz posta
    Wcześniej sporo o tym czytałem i technologia wytwarzania jest nieco inna.
    W Polsce "technologia" jest taka, że do zbiorników na stacjach benzynowych wlewa się to samo paliwo. Następnie do zbiornika podłączonego do dystrybutora premium dolewa się środek uszlachetniający. Tę samą operację można wykonać indywidualnie wlewając do zbiornika zwykły ON oraz jakiś dodatek, o którym sami decydujemy np. zmniejszający zawartość siarki w ON lub jak niektórzy wolą zwiększający jej zawartość. Ot i cała technologia paliw premium.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW e65 740d
    Kolejny temat na tym forum który się rozmywa. Zamiast pisać o siarce w paliwie może byście mi podpowiedzieli dlaczego auto na normalnym paliwie faluje a po dodatniu uszlachetniacza jest ok???;> Zastanawiam się nad wyczyszczeniem układu paliwowego urządzeniem Jet Clean Tronic. Jak myślicie pomoże na dłużej???;>

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    Nie wiem co chcesz usłyszeć. Układ zasilania na stół, wtryski do ultradźwięków, a pompa do czyszczenia I będzie ok.

Wcześniej na live data możesz podglądać jak trzyma ciśnienie na listwie pompa, pewnie zwykłe paliwo jest już lekko za gęste, układ zabrudzony I pompa nie nabija właściwego ciśnienia.

Te dzisiejsze diesle klękają od słabego paliwa jak muchy.

Widać, że problem tkwi w ukladzie paliwowym. Wszelkie czyszczenia na układzie w aucie będą się kończyły zapchaniem końcówek wtrysków, bo wszystko co popłynie zatrzyma się właśnie tam. Ewentualnie na sitkach, które są wewnątrz wtrysków.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 06-03-2017 o 14:55
    pozdrawiam Bartek

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW e65 740d
    Zastanawiam się nad podłączeniem samochodu pod urządzenie Liqui Moly Jet Clean Tronic. Maszyna ta podobno oczyszcza cały układ paliwowy/wtryskowy od baku paliwa aż po komorę spalania. Oczyszczeniu podlega bak, przewody, pompa i wtryskiwacze. Jak myślicie bezpieczne to dla wtrysków?

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    Wszystkie te maszyny czyszczą wszystko ładnie, ale na końcu zabija się wszystko we wtryskach. Ale ja bym zaryzykował, może nie jest tak źle i przepchnie przez wtryski.
    pozdrawiam Bartek

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW e65 740d
    Napiszę e-mail do serwisu z pytaniem o bezpieczeństwo zabiegu i zobaczę co mi odpiszą. Wtryski były regenerowane u mnie przy przebiegu 305tys. Po przejechaniu 10 tysięcy kilometrów samochód zaczął gasnąć na wolnych obrotach. Wtryski zostały sprawdzone, korekcje max. 0,7.Winowajcą okazał się czujnik ciśnienia paliwa na listwie wtryskowej oraz zawór ciśnienia (paliwo powrotne). Wymieniłem oba te czujniki. Od tego czasu mam problemy z falowaniem obrotów. Więc może jednak te czujniki źle dawkują paliwo???;>

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    mówiłem, że live data by się przydała

a z paliwami i dieslami CR to jest tak, że w robocie na zwykłym dieslu hyundaie i40 chodzą tydzień, a potem wszystko trzeba rozebrać i czyścić, ASO się cieszy, za każdą operację kroją aż miło

na premium z BP problemu nie ma, także tak oto :)
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 06-03-2017 o 18:17
    pozdrawiam Bartek

Doświadczony Użytkownik Awatar prezE32s
    BMW
    Było 750iA, A8 4.2 D2 FL, Phaeton 3.2 V6, E270CDi W211 Avantgarde, jest: Phaeton 5.0 V10 TDi
    Tak jak pisałem, jak chcesz spróbować to podłącz to zamiast zasilania z baku do filtra paliwa. Wtedy efekt będzie najlepszy i wtryski nie dostaną syfu ze zbiornika :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW e65 740d

W piątek jadę na czyszczenie układu do ''Amper'' Leszno (www.amper-leszno.com).
    Zdam relację z efektów po powrocie.
    Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 13-03-2017 o 15:02