Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 62

Wątek: Tysiące pytań bez odpowiedzi - M62 a M62TU.

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar sebastian735
    BMW
    e38 735il
    Z fotelami nie ma problemu ale zanim co kół wiek kupisz oglądnięcia sobie 728 i dla kompromisu 735 b35 nie jest tak awaryjne jak b44

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    1. Fotele ważne żeby miały takie kostki jak masz w aucie wiązkę, bo kostki były przedlift i polift.

2. Nie wiem, nie znam się.

3. Są chyba nawet gorsze, bo dobrych zamienników brak, a cena w ASO przyprawia o zawał. Natomiast szkła przedliftowe są dostępne od Boscha bez problemu.

Zaawansowany Użytkownik Awatar winmediacenter
    BMW
    E38 740i

W ogóle stwierdzenie "najlepszy silnik do e38" jest co najmniej komiczne. To coś na zasadzie benzyna czy diesel. Każdy ma inne priorytety i dla jednego ważne będzie V8 a dla kogoś innego np zawieszenie EDC albo inne "pierdoła".

Ja osobiście uważam że E38 żeby jeździło się nim naprawdę w pełni komfortowo OBOWIĄZKOWO musi mieć (TO TYLKO MOJE ZDANIE!):

V8 lub V12 nie mniejszy niż 3.5L (teraz tylko 4.4 lub 5.4) to jednak dusza tych aut
    XENON
    Servotronic
    Grzane stołki komforty lub kontury
    EDC - ale to już z mniejszym naciskiem
    Fabryczny zawias z normalną oponą (ja akurat postawiłem na wygląd kosztem komfortu ale na 18 jest znośny)

Porównując to do fury która tego nie posiada gdyby ktoś (hipotetycznie) jechał tym autem i tym bez bajerów wypisanych powyżej nie wiedząc że oba to E38 to by uznał że prowadził dwa różne dupowozy.

Co do bajerów kwestia zapotrzebowania wiadomo suwana kanapa i inne bzdety z tyłu nie dodadzą mi komfortu (nie mówię że bym nie chciał)

Ale jak mówiłem zresztą nie pierwszy "wszystko ma swoje priorytety ,wady ,zalety" :)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    No, chyba trochę przesadziłeś ;) Jadąc w letni dzień nijak nie poczujesz, że masz grzane stołki i ksenony. Co do servotronica to kolega ma w swojej i zgodnie doszliśmy do wniosku, że u mnie gdzie go nie ma układ zapewnia lepsze czucie drogi. U mnie wspomaganie chodzi ciężej i mnie to bardzo pasuje, lepiej czuje się auto w zakręcie ;)

BMW
    E38 740i
    Problem w tym że nie jeżdżę tylko w dzień a mowie jakie są moje preferencje :) Servotronic jest elementem wyposażenia który możesz ustawić do swoich potrzeb. Jak chcesz to i się może utwardzać do 0 przy prędkości 2km/h ^^

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Cytat Zamieszczone przez winmediacenter Zobacz posta
    Problem w tym że nie jeżdżę tylko w dzień a mowie jakie są moje preferencje :) Servotronic jest elementem wyposażenia który możesz ustawić do swoich potrzeb. Jak chcesz to i się może utwardzać do 0 przy prędkości 2km/h ^^
    A jak to się ustawia? Inpą? Myślałem, że wszystko odbywa się automatycznie: jedziemy wolno czy na parkingu to działa mocniej, jedziemy szybko autostradą wyłącza się całkiem ;)

BMW
    E38 740i
    Ja ustawiam sobie NCS Expertem i NCS Dummy, ale jeżeli nigdy nie kodowałeś to może być na początku wyższa szkoła jazdy. Opisywałem dokładnie tę procedurę w innym wątku o nazwie "servotronic - prośba o sprawdzenie" i "System servotronic od podstaw"

Doświadczony Użytkownik Awatar darekbb
    BMW
    E38 730iA 1995

Przejechałem się dziś 2.8 automat z 1998 w LPG za wystawionym za 8,5 tys. Ci którzy mówią że ten silnik to kibel grubo przesadzają. Auto poza tym że trochę pogniłe to przyspieszało ładnie, uważam że Ci którzy odradzają ten silnik że muł, nie jedzie itp nie mają racji , ładnie ciągnie z samego dołu, mam wrażenie nawet że lepiej niż m60b30, uważam że to bardzo dobre połączenie kosztów i osiągów
    Ostatnio edytowane przez darekbb ; 31-03-2017 o 00:18

BMW
    E38 740i
    Cytat Zamieszczone przez darekbb Zobacz posta
    Przejechałem się dziś 2.8 automat z 1998 w LPG za wystawionym za 8,5 tys. Ci którzy mówią że ten silnik to kibel grubo przesadzają. Auto poza tym że trochę pogniłe to przyspieszało ładnie, uważam że Ci którzy odradzają ten silnik że muł, nie jedzie itp nie mają racji , ładnie ciągnie z samego dołu, mam wrażenie nawet że lepiej niż m60b30, uważam że to bardzo dobre połączenie kosztów i osiągów
    Jeździłeś 4.4 przed i po lifcie?

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez winmediacenter Zobacz posta
    Jeździłeś 4.4 przed i po lifcie?
    A co to ma do rzeczy? Mam B40 na co dzień i również uważam, że B28 to wcale nie jest jakiś mułowaty silnik. Takie o nim opinie wydają zazwyczaj Ci, którzy nigdy nim nie jechali i wiedzę na jego temat czerpią z internetu, od innych takich samych znaFców. Takie błędne koło.