Z fotelami nie ma problemu ale zanim co kół wiek kupisz oglądnięcia sobie 728 i dla kompromisu 735 b35 nie jest tak awaryjne jak b44
Z fotelami nie ma problemu ale zanim co kół wiek kupisz oglądnięcia sobie 728 i dla kompromisu 735 b35 nie jest tak awaryjne jak b44
1. Fotele ważne żeby miały takie kostki jak masz w aucie wiązkę, bo kostki były przedlift i polift.
2. Nie wiem, nie znam się.
3. Są chyba nawet gorsze, bo dobrych zamienników brak, a cena w ASO przyprawia o zawał. Natomiast szkła przedliftowe są dostępne od Boscha bez problemu.
W ogóle stwierdzenie "najlepszy silnik do e38" jest co najmniej komiczne. To coś na zasadzie benzyna czy diesel. Każdy ma inne priorytety i dla jednego ważne będzie V8 a dla kogoś innego np zawieszenie EDC albo inne "pierdoła".
Ja osobiście uważam że E38 żeby jeździło się nim naprawdę w pełni komfortowo OBOWIĄZKOWO musi mieć (TO TYLKO MOJE ZDANIE!):
V8 lub V12 nie mniejszy niż 3.5L (teraz tylko 4.4 lub 5.4) to jednak dusza tych aut
XENON
Servotronic
Grzane stołki komforty lub kontury
EDC - ale to już z mniejszym naciskiem
Fabryczny zawias z normalną oponą (ja akurat postawiłem na wygląd kosztem komfortu ale na 18 jest znośny)
Porównując to do fury która tego nie posiada gdyby ktoś (hipotetycznie) jechał tym autem i tym bez bajerów wypisanych powyżej nie wiedząc że oba to E38 to by uznał że prowadził dwa różne dupowozy.
Co do bajerów kwestia zapotrzebowania wiadomo suwana kanapa i inne bzdety z tyłu nie dodadzą mi komfortu (nie mówię że bym nie chciał)
Ale jak mówiłem zresztą nie pierwszy "wszystko ma swoje priorytety ,wady ,zalety" :)
No, chyba trochę przesadziłeś ;) Jadąc w letni dzień nijak nie poczujesz, że masz grzane stołki i ksenony. Co do servotronica to kolega ma w swojej i zgodnie doszliśmy do wniosku, że u mnie gdzie go nie ma układ zapewnia lepsze czucie drogi. U mnie wspomaganie chodzi ciężej i mnie to bardzo pasuje, lepiej czuje się auto w zakręcie ;)
Problem w tym że nie jeżdżę tylko w dzień a mowie jakie są moje preferencje :) Servotronic jest elementem wyposażenia który możesz ustawić do swoich potrzeb. Jak chcesz to i się może utwardzać do 0 przy prędkości 2km/h ^^
Ja ustawiam sobie NCS Expertem i NCS Dummy, ale jeżeli nigdy nie kodowałeś to może być na początku wyższa szkoła jazdy. Opisywałem dokładnie tę procedurę w innym wątku o nazwie "servotronic - prośba o sprawdzenie" i "System servotronic od podstaw"
Przejechałem się dziś 2.8 automat z 1998 w LPG za wystawionym za 8,5 tys. Ci którzy mówią że ten silnik to kibel grubo przesadzają. Auto poza tym że trochę pogniłe to przyspieszało ładnie, uważam że Ci którzy odradzają ten silnik że muł, nie jedzie itp nie mają racji , ładnie ciągnie z samego dołu, mam wrażenie nawet że lepiej niż m60b30, uważam że to bardzo dobre połączenie kosztów i osiągów
Ostatnio edytowane przez darekbb ; 31-03-2017 o 00:18
A co to ma do rzeczy? Mam B40 na co dzień i również uważam, że B28 to wcale nie jest jakiś mułowaty silnik. Takie o nim opinie wydają zazwyczaj Ci, którzy nigdy nim nie jechali i wiedzę na jego temat czerpią z internetu, od innych takich samych znaFców. Takie błędne koło.