no tak, tylko kosztem +3-4l/100 km oraz kosztami ewentualnego serwisu x3 :(
no tak, tylko kosztem +3-4l/100 km oraz kosztami ewentualnego serwisu x3 :(
Daj jakiś przykład co jest 3 razy droższe w silniku b35 niż w silniku b28. A najważniejsze chcesz jeździć autem i bać się czy zdążysz wyprzedzić czy chcesz jeździć bezpiecznie
Krzysiek i Sebastian, dajcie spokój. Rozumiem, że mając B35 będziecie go bronić, ale prawda jest taka, że w M62 prawdopodobieństwo jakiegoś fakapu jest większe niż w M52, a w związku z bardziej skomplikowaną budową i większa ilością elementów cena naprawy jest wyższa. Choćby uszczelka pod głowicę x 2, uszczelka pod pokrywę x 2, wanna, magistrala wodna, itp, itd. Oczywiście wszystko to wynika ze stanu silnika, ale jeśli porównamy zdrowe B28 ze zdrowym B35, to jeśli ktoś twierdzi, że koszty eksploatacji będą takie same to po prostu kłamie. Mówiąc koszty eksploatacji, nie mam na myśli tylko wymiany oleju i filtrów.
I bardzo proszę, żeby temat nie ewoluował w stronę kłótni, a dyskusji opartej na argumentach.
Tuczi kojarzysz Waldka uwierz mi b28 też naprawia i to nie mało w Bosch Rawicz też także to też cuda nie są. Nic nie bronię drugi raz kupiłbym e38 z m62tub44
Co do trasy to nad morze udało mi się osiągnąć 11.2/100 lpg, a z powrotem 11.9/100. M62B35 raczej nie będzie pod względem spalania inny. Mając wybór między 2.8 a 3.5 wziąłbym 2.8, nie można pominąć ze w M62 jest gorszy rozrząd niż w m60, a jego wymiana droższa niż w m52
Prawda jest taka że obecnie już żadne e38 nie będzie tanim dupowozem bo te auta mają 20 lat i wali się wszystko a na to trzeba worek kasy. Chyba że kogoś mało co rusza w wozie to luz. Natomiast po prostu gadki że v8 ma części 3 razy droższe to bajka i tyle po drugie postęp poszedł do przodu i dzis 735iA to muł a 728 to tragedia i tyle w temacie
7 2 8 ... zaraz zaraz gdzie jest ta ikonka z jebaniem banią w ścianę... hehe
Broń Masowego Wyprzedzania
Najlepsze w tym temacie jest to że wszyscy co polecają silnik 2.8 mają silniki V 8 to teraz pytanie dlaczego kupiliscie sobie V8 skoro silnik 2.8 jest najlepszy dla e38 zrozumiał bym gdyby polecali ten silnik osoby które taki mają a o golenie Temat ten jest z zapytaniem M62 a M62TU!!!! A spalanie zależy od stylu jazdy i najważniejsze stanu i kondycji silnika