Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: [mechanika] USZCZELKA POD GŁOWICĄ w M60

Cytat Zamieszczone przez BOSS
    Cytat Zamieszczone przez NikosWariat

Cytat Zamieszczone przez BOSS

NIE TRZEBA NIC WIERCIĆ W każdej skrzyni czy to automat czy nie ma manual jest miejsce na rozrusznik z 2 stron , więc nie należy nic wiercić tylko przełożyć rozrusznik na 2 stronę

i jest to jedyna zmiana jeśli chodzi o silnik ! a nie jego osprzęt :)
    Niestety tu nie masz racji- w silniku z UK trzeba wywiercic/wyciac otwor na glowke rozrusznika! Otwory na zamocowanie rozrusznika sa przygotowane i wzmocnione fabrycznie po obu stronach, ale w celu oslony sprzegla i kola zamachowego przed brudem otwor na rozrusznik jest w KAZDYM silniku V8 po przeciwnej stronie fabrycznie zaslepiony ;) (czy nasz czy UK obojetnie ale maja tylko jeden otwor)
    ale nikt nie zabra zrobić zaślepki z blaszki ? wg twojej idiologi trzeba też stary otwór w silniku zaspawać by też nie leciał brud :)
    A co ma piernik do wiatraka?? Pisales ze nie trzeba nic wiercic w silniku nazywajac wypowiedz sylwka bzdura a on sam mial 105% racji wiec ci napisalem jak naprawde jest bo sam walnales bzudre- wiec o co ci chodzi z ta "idiologi" zaslepka??

A Sylwek 7 coś o angolach wie ;) bo u mnie puka serduszko z GB A ww Sylwek 7 Zaraza Mięsny byli chirurgami hehehe
    Cеребряный бумер

20'' inch ALPINA Wheels

Moje Przywitaj sie ;D http://7er.pl/showthread.php/2460-e3...ighlight=Witam

Cytat Zamieszczone przez krzywy191
    nikos a moze kiedys dla angola padl silnik, zalozyl z europejczyka a pozniej ty kupiles z tego angola i zakladasz do siebie :hah:
    W przeciwieństwie co do nie których nie lubię kupować auto z którym jest uszkodzony silnik albo widziały ramę tira , uważam że takie auta powinny być skasowane bo nie mam sensu wskrzeszać zmarłego . sam wiesz że by zajeździć v8 to trzeba się postarać i dużo jeździć.
    :/ Do Mnie pijesz :shock:
    Cеребряный бумер

20'' inch ALPINA Wheels

Moje Przywitaj sie ;D http://7er.pl/showthread.php/2460-e3...ighlight=Witam

Dzieki koledzy za słowa ciepłe.

Niestety u Czarka korbowód powiedział NIE i trzeba było przerzucić motor...

Nikoś raczej nie przyzna się do błędu że palnął gafę, a będzie truł o blaszkach i brudzie i dobrze!! Na pewno in plus to nie będzie ;)

Wcześniej czytałem wypowiedź o tym ze nie ma jak komprecha przejść do wody. A właśnie ze ma! Osobiście przekładałem blok silnika w rządowym aucie i właśnie blok był pęknięty, a woda pięknie lała się do cylindra.

Na pocieszenie dodam, że to jedyna blok jaki widziałem pęknięty - więc spokojnie.

Silnik autora tematu osłuchiwałem i nie powiem - chodzi całkiem, całkiem :) Wody ciut ubyło bo jest świeżo założona instalacja LPG i sądzę że jeszcze nie całkiem układ się odpowietrzył.

Z resztą Yngvie to całkiem spoko gość. Pozdrawiam :papa:
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Początkujący Użytkownik
    a jaki koszt wymiany uszczelki pod głowicą u Was??? Bo też będę się przymierzał do tego.

Początkujący Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez thor88
    a jaki koszt wymiany uszczelki pod głowicą u Was??? Bo też będę się przymierzał do tego.

dziś wstawiam auto do mechanika bo okazało się że uszczelka puściła na zewnątrz i olej leci ciurkiem, odbieram pod koniec tygodnia to się dowiem koszt naprawy pewnie mi szczęka opadnie, na razie powiedzieli 1000zł + koszt części czyli co najmniej drugi tysiąc i oby nie okazało się że coś z głowicą lub blokiem nie tak, bo katastrofa bo koszt włożenia drugiego silnika na gotowo 4tyś(motor+kurier+robocizna)
    patrz w lusterka, spójrz dwa razy, BMW jest wszędzie

Początkujący Użytkownik
    czyli podobnie, jak się dowiadywałem to 400zł za stronę plus części...

Początkujący Użytkownik
    do kolegów z wawy
    ktoś może zna jakiś sklep z tanimi częściami (uszczelki) do bmw bo dzwoniłem na narbutta to się trochę zdziwiłem a jeszcze okazało się że pompa wody do wymiany bo zdycha i rolki wielorowkowe
    więc naprawa grubo przekroczy 2tyś
    patrz w lusterka, spójrz dwa razy, BMW jest wszędzie

Uprawnienia umieszczania postów