Ja w zakupionej rok temu 745i miałem też wypadanie zapłonu 6 cylindra. Po zdjęciu miski olejowej,smar a nie olej,kawałki napinacza ułamanego. Także rysy na tym nieszczęsnym cylindrze. Po drodze mechanik zauważył padnięty,ciągle otwarty delikatnie termostat. Dodatkowo stopieniu uległ katalizator od strony pasażera. Mechanik wraz ze znajomym gazownikiem wysnuł taką teorię .
Niedomknięty termostat powodował brak prawidłowego rozgrzania silnika - mieszanka była zbyt bogata w paliwo bo silnik podawał go więcej aby dogrzać motor. Spaliny przez niedopalone paliwo stopniowo zaczęły zapychać a w ostateczności stapiać katalizator. Katalizator po stopieniu zablokował usuwanie spalin z komory,co skutkowało przedostawaniem się spalin do cylindra,dołu silnika. Do tego dołożyła się pewnie spóźniona bądź olewana wymiana oleju ( słyszałem że jak niemec wie że z autem coś się dzieje to już ma w głębokim poważaniu jakikolwiek serwis). Przez te wszystkie czynniki jest możliwe że tłok się klinował i zarysował rantem gładź cylindra.
Czy ta diagnoza była pewna ? Nie wiem, ale wydaje mi się że bardzo prawdopodobna i trafna(moim zdaniem - entuzjasty głębiej interesującego się mechaniką samochodową )
Lekarstwem okazała się wymiana motoru na używany z gwarancją o przebiegu 167 tyś km. Jak dotąd zero problemów prócz lekkiego apetytu na olej . i Wachę :P