Witam , mam problem z pompa paliwa która po włączeniu zaplanu chodzi cały czas, po zmianie przekaźnika w bagazniku nie ma żadnej poprawy co trzeba sprawdzić?
Czy rozlacza się wtedy kiedy poda odpowiednią ilość paliwa na listwe ?
Witam , mam problem z pompa paliwa która po włączeniu zaplanu chodzi cały czas, po zmianie przekaźnika w bagazniku nie ma żadnej poprawy co trzeba sprawdzić?
Czy rozlacza się wtedy kiedy poda odpowiednią ilość paliwa na listwe ?
Pompa dziala ci nawet gdy nie masz kluczyka w stacyjce ?
Sprawdz przewod sterujacy przekaznikiem od DME do samego przekaznika - bardzo prawdopodobne ze styka do masy.
Piszę przecież że na włączonym zapłonie.
Powiedz mi czy można to zdiagnozować przez INPE ?
Ostatnio edytowane przez Matjag556 ; 09-02-2017 o 21:29
Padł komuś SBSR i zamontowali przekaźnik że jak włączysz zapłon załącza się pompa
U mnie Niemcy odstawili ten sam numer nie wiedząc że SBSR można naprawić a padają w nim zimne luty no i nie załącza pompy paliwa
Teraz zauważyłem że to o E38 więc niema SBSR ale sprawdź czy ktoś podobnego numeru nie odstawil
Będzie tak jak napisał Sandman, jeżeli po zmianie przekaźnika nic się nie zmieniło. Oczywiście, może padł tranzystor w DME I tam zwiera do masy. W każdym razie trop masz.
pozdrawiam Bartek
A czy może być taka opcja ze pompa podaje za słabe ciśnienie i dlatego nie rozlacza jej. ?
Witam, niedawno wyskoczył mi błąd 167 Endstufe kraftstoffpumpe-relais.
Po przetłumaczeniu wychodzi 167 Elektryczna pompa paliwa Przekaźnik EKP.
Co sądzicie, dodam że nadal pompa po włączeniu zapłonu cały czas pompuje paliwo i nie przestaje pracować po jakimś czasie.
To od lutego non stop pracuje ?
Sprawdz czy nie zgnily ci przekazniki w puszce bezpiecznikow