-
Początkujący Użytkownik
Nanolex Wash cout vs GYeon q2m
Witam
Interesuje mnie opinia użytkowników dwóch preparatów:
-GYEON Q2M WetCoat
-NANOLEX WASHCOAT
Jak z trwałością tych preparatów, który lepszy, wydajniejszy...
-
Doświadczony Użytkownik
Gyeon ma fajne środki, ale wetcoat to taki wosk w płynie.
Rozumiem, że ceramikę nałożyłeś już ?
-
Początkujący Użytkownik
nie- na razie się zastanawiam co będzie lepsze do podbicia trwałości ceramiki która będzie chyba z nanolexu.. podoba mi się w tych woskach to że nie trzeba suszyć auta tylko spłukać strumieniem wody
-
Zaawansowany Użytkownik
Ja uzylem gyeon cancoat i bardzo mi sie podoba efekt. Niestety nie jest to na daily, wiec nie wypowiem sie co do trwalosci, jednak za kwote 200pln (cancoat + prep) mozemy objechac 7-8 aut sredniej wielkosci. Cabrio w lato z ta powloka mylem cale w 3min na pistolecie i much ani innego badziewia zero.
-
Początkujący Użytkownik
Powłoka ceramiczna si3d nałożona..teraz pytanie czym to pielęgnować.. polecono mi Prostaff CC Gold
Ostatnio edytowane przez scott ; 16-02-2017 o 12:13
NO FIGHT NO LIFE!!!!!
-
Doświadczony Użytkownik
-
Zaawansowany Użytkownik
Wosk na kwarc? Czyli jak zabezpieczyc zabezpieczenie? Nawet w opisie tego cc gold jest napisane, ze dziala jak kwarc. Na kwarc nic sie nie kladzie, to on jest ostatnia warstwa. Kladzie sie albo wosk albo kwarc z tego co mi wiadomo.
Ostatnio edytowane przez Camil ; 16-02-2017 o 14:10
-
Doświadczony Użytkownik
@Camil masz rację. Na kwarc i ceramikę nie ma najmniejszego sensu już nic nakładać. Pomyliło mi się z NANO 1K.
W przypadku kwarcu i ceramiki można tylko sobie pielęgnować autko hydro-woskiem podczas mycia i to wszystko (ale nie trzeba) Chodzi tylko o napięcie powierzchniowe wody tzw kropelkowanie.
-
Doświadczony Użytkownik
Na ceramikę można spokojnie wosk kłaść .//
-
Doświadczony Użytkownik
Można ale to jest bez sensu.
Uprawnienia umieszczania postów