https://zapodaj.net/d030e170321bb.jpg.html
OK już wiem, że element ze zdjęcia to po prostu strzelona chłodnica. W takim raziem mam inne pytanie: Jaką nową chłodnice kupić?
https://zapodaj.net/d030e170321bb.jpg.html
OK już wiem, że element ze zdjęcia to po prostu strzelona chłodnica. W takim raziem mam inne pytanie: Jaką nową chłodnice kupić?
Ostatnio edytowane przez boria ; 29-01-2017 o 18:55
U mnie się poci i myślałem o takiej za 200pln .. na allegro.
Chyba wolałbym wydać 400-500 i mieć coś sprawdzonego i porządnego :) wychodzę z założenia ze to jest 7 a nie maluch i nie ma co naprawiać po najniższej linii oporu i za pół roku znowu kupować nowa :) zwłaszcza, że mam zamiar tym samochodem pojeździć trochę. No chyba, że ta za 200 zł z allegro nie różni się niczym od tych za 400-500...
Ostatnio edytowane przez boria ; 29-01-2017 o 21:06
Oj różni się taka za 200 od takiej za 400-500 i to bardzo
BEHR,Nissens,NRF z tych firm brać
Unikać tych najtańszych chinoli
ok zdecydowałem się na NRF miałem do wyboru jeszcze valeo mam nadzieje ze dobrze zrobilłem :) temat do zamknięcia dzieki !
mogę rozwinąć
brałem taka chłodnicę "made in cholera wie co"
wprawdzie miała być tylko to piźgota 106,więc mi nie zależało,ale to była jakaś porażka,nie dało się spasować korka od zbiornika,który był zintegrowany z chłodnicą.I żaden nie pasował,ani oryginał ani zamiennik.Poza tym te chłodnice są z jakiegoś papieru chyba robione,bo bałem się to złapać porządnie w ręce żeby nie uszkodzić.Widziałem również takie
chłodnice po 5 latach ,lamelki się utleniały i same odlatywały w niebyt.
Niby dopłacamy 2 x tyle,ale w końcowym efekcie mamy jednak spokój duszy i sumienia.I jak nie muszę mieć oryginałów tak w tym wypadku jestem zwolennikiem wydania kasy na coś porządnego ,bo za chwilę ta oszczędność się zemści
Podobno valeo robiło chłodnice do 7er pod marka BMW. Ciekawe czy to prawda jest!
to moglem jednak wziasc valeo :D
Obojętne w tym wypadku.Podałem trzy naprawdę dobre firmy.
Behr robi na pierwszy montaż nie tylko do bmw,ale tez audi ,vw i innych.Zakładałem wielokrotnie ich chłodnice i jakość wykonania jest naprawdę bardzo dobra.To samo NRF i Nissens.
Zakładać i jeździć