745i po wymianie uszczelek pokrwy HELP ME

Wątek: 745i po wymianie uszczelek pokrwy HELP ME

1. warsztat2008 powiedział/a:

Post 745i po wymianie uszczelek pokrwy HELP ME

Witam 745i po wymienie uszczelek pokrywy zaworów i uszczelnieniu przednich delki głowicy,auto odpala wysypało dużo błędów misfire itp,
    Auto zapala od strzała i po chwili zaczyna nie równo pracować,jest stały bład 27BC Camshaft control outlet-VANOS bank2,
    reakcja na gaz jest zła,auto nie reaguje,silniki valvotronic pracuja,rozrzad nie był zaczepiany,czy mogło sie cos przestawic?
    proszę o pomoc moze ktos miał taki przypadek albo wie gdzie lezy problem,pozdrawiam

2. Awatar damned1

damned1 powiedział/a:
    Sprawdź, czy masz wpięte wtyczki do zaworów sterujących Vanosami. są na przednich deklach głowicy. Ewentualnie je przeczyść. Może są zasyfione.

3. Awatar Aldik

Aldik powiedział/a:
    Poprzekładaj czujniki wałków rozrządu - są z tyłu, jak nie pomoże to rozbierz vanosa i złóż jeszcze raz.

4. warsztat2008 powiedział/a:

Cytat Zamieszczone przez Aldik Zobacz posta
    Poprzekładaj czujniki wałków rozrządu - są z tyłu, jak nie pomoże to rozbierz vanosa i złóż jeszcze raz.
    te 2 czarne z tyłu przekładałem,sa 3 pinowe,i bez poprawy,te 2 przednie nie zamieniałem,bank 2 to chodzi o głowice od strony kierowcy dobrze mowie?
    czy tego vanosa da sie rozebrac bez rozbierania całego rozrzadu?jutro jade do znajomego ktory zajmuje sie bmw,

5. Awatar damned1

damned1 powiedział/a:
    Bank 2 to strona kierowcy. Jak nie rozpinałeś rozrządu, to Vanos sam z siebie by się nie popsuł. Uszczelniałeś przednie dekle, więc wyciągałeś elektrozawory sterujące Vanosami, stąd od tego bym zaczął.

6. warsztat2008 powiedział/a:
    dokładnie tak rozrzadu nie zaczepiałem,jutro wyciagne te zawory i umyje,moze jakis syf sie dostał,ale przez to auto by tak zle pracowało,chodzi przez chwile i gaśnie,zaplala na dotyk i dosłowie po 3 sekundach zaczyna żle pracowac,bład jest kasowalny ale automatycznie wraca,sprubowac zamienic te 2 zawory ze soba?czy one sa takie same?

7. Awatar damned1

damned1 powiedział/a:
    Tak, zawory są identyczne. Możesz je miejscami i stronami zamieniać. Obstawiam, że jakaś wtyczka nie styka.

8. Awatar Aldik

Aldik powiedział/a:
    A przekładaleś między głowicami te czujniki i bład został ?

9. warsztat2008 powiedział/a:
    miedzy głowicami nie zamieniałem tyko w tej od strony kierowcy te 2 czarne z kostkami na 3 piny zamieniłem miejscami i było bez zmian

10. Awatar Aldik

Aldik powiedział/a:
    Spróbuj stronami - oba z jednej na drugą. Mógł jeszcze paść czujnik który jest przy samym wałki pod deklami.