Witam,
Od jakiegoś czasu pojawiły mi się wibracje podczas jazdy. Czuje się tak jakbym jeździł po wybojach. Nie czuje ich na kierownicy. Dzisiaj jeszcze raz wyważyłem koła i dalej jest tak samo. Miał ktoś podobne objawy?
Witam,
Od jakiegoś czasu pojawiły mi się wibracje podczas jazdy. Czuje się tak jakbym jeździł po wybojach. Nie czuje ich na kierownicy. Dzisiaj jeszcze raz wyważyłem koła i dalej jest tak samo. Miał ktoś podobne objawy?
Zmień koła z Tyłu na inne. Wyważenie to nie wszystko bo opony mogą mieć bicie osiowe.
Jakie masz felgi.???? Oryginał z E65 czy nie ori ? Możesz mieć większe otwory ustalające koło na piaście i efekt niepożądany murowany.
Jeżeli to nie koła to może konwerter ???? Hmmm Zacznij raz jeszcze od kół !
Miro dobrze mówi ja niedawno raki sam problem miałem niby opona dobra jak nabilem ponad 4 bary robilo się jajko.
Felgi mam oryginalne od e65. Czy myślicie, aby przełożyć opony z przodu na tył? a może jest to wina tarczy..?
jeśli chodzi o ciśnienie w oponach to mam gdzieś na poziomie 2.7 bara
Edytuj posty!!!
Ostatnio edytowane przez Anatol ; 02-02-2017 o 00:10
taki efekt to tylko koła/opony
pozdrawiam Bartek
Tak ja też miałem 2.5 bara i opona wygladała normalnie napompowałem ponad 4 i wyszło jajko.
Ja mam tak dosyć często latem, zaraz po ruszeniu z miejsca. Pierwszy kilometr i wszystko się układa. Opony chińskie Headway i Wanli, czy coś takiego. Kupiłem je zaraz po zakupie, bo poprzednia opona była tak brutalnie wyząbkowana, że miała uskoki po ok. 2mm (nie wiem kto na tym tak długo jeździł). Bałem się, że coś z zawieszeniem, więc kupiłem nowego najtańszego chińczyka i tak mi się dobrze sprawują, że już 1,5 sezonu na nich przelatałem (kupiłem auto w połowie sezonu, stąd 1,5). Mój lokalny wulkanizator (jedyny, jakiego znam, co zna się na robocie) był zdziwiony, że takie ścierwo się tak dobrze wyważa. Jedyny mankament, to właśnie ten opisany na początku.
Ostatnio edytowane przez HTN ; 31-01-2017 o 19:46