Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Pościg za BMW

użytkownik
    BMW
    Mała Ladacznica E30 M10 Coupe
    Cytat Zamieszczone przez EVAN
    Czyli sugerujesz, że jak ktoś jedzie bardzo szybko to nie należy go ścigać? Czyli Policja ma ścigać auta nie przekraczające np 150km/h?
    Nie wiemy czy prosili o wsparcie, co mówili w radiowozie więc z tego filmu nie powinno sie komentoewać ich działania. Ja już napisałem, że nie widze żeby popełnili jakiś błąd. Są sytuację, których nie można przewidzieć - szczególnie biorąc udział w pościgu. Ci Policjanci akurat mieli pecha i trafili na jakies roboty drogowe
    Powinno Sie ścigać i karac z całą surowością! Jednak komentarz poszkodowanego pokazuje o co tak naprawdę chodziło. Pan Władza myslał że BMW bedzie musiało zwolnic ;( Coo to za myślenie! Zabrakło profesjonalizmu i tyle. Pości to nie jedyna metoda zatrzymania sprawcy. Wystarczyło by ustalic nr rej tego pojazdu i ukarać po fakcie na podstawie nagrania. :papa:
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    Cytat Zamieszczone przez radoshb
    Czyli sugerujesz, że jak ktoś jedzie bardzo szybko to nie należy go ścigać? Czyli Policja ma ścigać auta nie przekraczające np 150km/h?
    Nie wiemy czy prosili o wsparcie, co mówili w radiowozie więc z tego filmu nie powinno sie komentoewać ich działania. Ja już napisałem, że nie widze żeby popełnili jakiś błąd. Są sytuację, których nie można przewidzieć - szczególnie biorąc udział w pościgu. Ci Policjanci akurat mieli pecha i trafili na jakies roboty drogowe
    Powinno Sie ścigać i karac z całą surowością! Jednak komentarz poszkodowanego pokazuje o co tak naprawdę chodziło. Pan Władza myslał że BMW bedzie musiało zwolnic ;( Coo to za myślenie! Zabrakło profesjonalizmu i tyle. Pości to nie jedyna metoda zatrzymania sprawcy. Wystarczyło by ustalic nr rej tego pojazdu i ukarać po fakcie na podstawie nagrania. :papa:

A jeśli był kradziony .....

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Ale jak policja ma ścigać takie auto? Jadąc przepisowo? Taki jest ich zawód i taka jest ich praca. Jeśli policja działała by tak jak Wy sugerujecie to 90% pościgów nie odbyłaby się bo zagrażałoby to innym uczestnikom ruchu. Trochę pokory Panowie i obiektywizmu.
    kolego policjant na tym stanowisku powinien być profesjonalnym kierowcą któremu nie jest obce doświadczenie z rajdów czy czegokolwiek najpierw powinien zdobyć taką licencję później przejść szkolenia i przyjąć pracę w policji. Oczywiście nie będę miał nic przeciwko za to że taki człowiek zarabia na prawdę bardzo duże pieniądze.
    Ten koleś ma mózg i powinien z niego korzystać. Jełop który sam osobiście sprawia zagrożenie dla zdrowia i życia innych użytkowników drogi powinien zostać dyscyplinarnie zwolniony i trafić przed sąd... Nie ma obiektywizmu i wyrozumiałości w imię prawa nie można zabić niewinnych ludzi... (?!?!?)

PS. nie było to czasami E38?? :)
    Chcę jeszcze zwrócić uwagę na to że stanowczo za późno włączył koguta. Spieszący się kierowca BMW mógł go w ogóle nie widzieć lub mógł szybko jechać z jakiejś bardzo ważnej przyczyny. np. Do szpitala z kimś umierającym na fotelu... w tedy na pewno ktoś taki się nie zatrzyma choćby miał sznur radiowozów na tyłku. bynajmniej nie do momentu spotkania się na drodze z karetką. Kiedyś sam tak miałem i mam nadzieję że nigdy więcej. jechałem z 16 letnią kuzynką którą użądliła pszczoła w przełyk i już ledwo oddychała. Tyle że ja leciałem ok 15km w dzień...
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Grzech stróżów prawa polegał na tym, że nie zareagowali włączeniem stosownej sygnalizacji w chwili podjęcia pościgu (to tak, jak niektórzy włączają kierunki po wykonaniu manewru skrętu/zmiany pasa). Reszta należała do obowiązków służbowych. Inna sprawa, to umiejętności....

Uprawnienia umieszczania postów