ma³a poprawka
PS> sprawdzi³em dzi¶ z Baja na postoju i jak ¶wiat³a zgaszone obroty 500.. to po w³±czeniu klimy wskakuj± na 700 . tak¿e jest git:)
ma³a poprawka
PS> sprawdzi³em dzi¶ z Baja na postoju i jak ¶wiat³a zgaszone obroty 500.. to po w³±czeniu klimy wskakuj± na 700 . tak¿e jest git:)
Ostatnio edytowane przez marcin8181 ; 28-01-2017 o 19:46
To wszyscy zdrowi:)
To co, ¿e diesel? Pewnie ¶wiece zalane;)
Marcin, mam podobnie.
Mam skrzyniê automatyczn±. Jak stojê na P i w³±czê ¶wiat³a to obroty faktycznie id± w górê ;P
To nie jest czasem taki system, ¿eby nie zaje¿d¿aæ akumulatorka? :)
Pozdrawiam fanów e38
je¶li tak kto¶ wymy¶li³ to my¶lê ze spowodowane jest to ekonomi± na postoju auta..
Ja mam manualn± skrzynie.
Mam tak samo - silnik m60b30.
Panowie, a wam jak zgasicie ¶wiat³a i otworzycie drzwi po dodaniu gazu roz¶wietlaj± siê bardziej lampki? Nie wiem,czy mam siê baæ o alternator.
jak dla mnie to objaw ³adowania .. nie powinno a¿ tak byæ ró¿nicy je¶li silnik pracuje..
Tak na moje oko :)
Sprawd¼cie sobie ³adowanie w menu pod zegarami. Test 8 albo 9. Ja mam np. ko³o 14.3 V, ale jak zatrzymam siê na biegu, to spada do 13.6 V. To po prostu ju¿ do¶æ wolne obroty i ³adowanie nie bêdzie takie skuteczne jak podczas jazdy. Chyba, ¿e wrzucê "N" - wtedy silnik nie si³uje siê z biegiem.
To co, ¿e diesel? Pewnie ¶wiece zalane;)
u mnie trzyma powyzej 14v nie spada nic u mnie.
W panelu Klimatronika jest opcja "Increase Idle When Heavy Consumers Are Activated" - co¶ mniej wiêcej. Przy aktywnej zwiêksza obroty po zapaleniu np ¶wiate³
Objaw normalny i prawid³owy ja przy m60b40 te¿ tak mam jak i równie¿ mój kolega w e38
s³awomir