Laso ja za dwa lata w silniku wymieniłem
2 x olej
2x filtry
2 szt pasków wielorowkowych tj główny + z klimy
napinacze pasków na ori
Teraz muszę wymienić tylko uszczelkę podstawy filtra oleju po się poci coraz bardziej ale to akurat standard w M54
Zero problemów. Jak mi nawet wszystkie korby na raz bokiem wyjdą to cały ten silnik kupię za około 2 tys pln.
Jakieś pytania. Ja mam jedno...Dlaczego na całym Mobile.de jest tylko kilka sztuk z tym silnikiem a ich ceny za zadbany egzemplarz są wyższe niż za E65 z silnikiem N62.
Mogę Ci odpowiedzieć....bo Niemiec głupi nie jest i dobrze o tym wie ,że jak auto jest nieawaryjne to ma wyższą cenę.
Do gazu się nadaje bez problemu ,pali zdecydowanie mniej i nie generuje kosztów. To ,że jest trochę słabszy to mi nie przeszkadza bo przy normalnym użytkowaniu to i tak połowę z tych koni tylko używam a na autostradzie uwierz mi wszyscy jadą tak samo. Miałem 745 i naprawdę nie ubolewam nad tymi 100 koniami których nie mam w tym aucie. 745i ma o niecałe 2 sekundy lepsze przyśpieszenie do 100km/h od mojej 730i . W moim wieku naprawdę bardziej sobie cenię święty spokój niż te dwie sekundy straty.
Nie wiem o co Ci chodziło z tym czujnikiem ale ja nigdy nie miałem problemu. Jeżeli wystąpi to załatwię sprawę za 50 pln :)
Silniki M54 w 2003 roku i wyżej nie miały już problemów z uszczelniaczami itp niedomaganiami co w latach poprzednich.
No...to w sumie tyle :)