Pokaż wyniki od 1 do 10 z 79

Wątek: Sondy za katalizatorem

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65 750i
    Ustawienia gazu były z bardzo mocnym naciskiem na lpg. Z tego co mówił mi gazownik. Temperatura była 20 stopni, zostało to zmienione na 30, gaz bardzo szybko się przełączał, co też gazmajster zmienił, wszystko było ustawione na jak najmniejsze zużycie paliwa. Po rozgrzaniu nawet odpalał na gazie. Teraz mam dotryski i ustawione tak jak powinno. Koledzy @laso @niestepne macie na myśli odmy te "czerwone/pomarańczowe" w plastikowych pokrywach zaworów? Jak tak to mechanik mówił że są całe, sam nie sprawdzałem ale sprawdzę. @laso nie do końca wiem o co Ci chodzi. Na pb jeżdżę 5 dni, instalacja gazowa jest podłączona. Gazownik bawił się samochodem może z godzinę. Co do cewek jutro postaram się odkręcić wszystkie i pozdejmować plastiki ( chodzi Ci kolego @laso o te górne plastik wraz z "klipsem" do mocowania kabla?)

Edit:
    Nie jestem też pewny mocy tego BMW, niby urywa du...pę, przesiadłem się z w220 5.0 300KM, ale brat ma teraz 3.5 l w221 i na prostej niby go odstawiam ale nie tak jak bym się spodziewał. A różnica to 100 KM.
    Ostatnio edytowane przez baq172 ; 11-02-2017 o 20:36