Próbowały już 3 osoby, które mają e65 w jednym paluszku, każdy twierdził że z zamkniętymi oczyma w 10min. ją odpali. W końcu każdy z nich stwierdził, że trzeba rozbierać, szukać i mierzyć dalej, a to się nie opłaca, bo może być immo zablokowany. Także problemem nie jest naprawienie, tylko zdiagnozowanie co jest i czy w ogóle coś jest do naprawy. Póki co mam ogromne problemy ze znalezieniem kogoś, kto w ogóle potrafi postawić trafną diagnozę, dlatego porzucam na razie ten temat, bo mi już też nie chce się tracić czasu na szukanie wiatru w polu, tak jak 3 znawców, którzy już próbowali. Z naprawą sobie poradzę osobiście, o ile jest coś do naprawy a nie tylko kwestia programowania. Znasz kogoś takiego, kto w 100% trafnie zdiagnozuje WTF? Ale bez wymigiwania się później, że "takiego przypadku to on jeszcze nie miał", kończąc na propozycji typu... rozbieraj i szukaj aż znajdziesz, nawet gdybyś miał go do ostatniej śrubki w gołej blasze rozbebeszyć, bo my nie mamy na to czasu. Rozebrane jest już naprawdę pół auta, wtyczek tyle już się na porozpinałem i czyściłem, że 500ml kontakt spray'u poszło. Z resztą każda i tak wyglądała nienagannie, wszędzie czysto i sucho.
Szukam namiaru do kogoś, kto odpowie mi na pytanie, jak wykluczyć albo upewnić się, że powodem jest lub nie jest immobilizer. To jedyne co na razie ma sens robić z tym autem. A następną sensowną rzeczą (kiedy już uda się uruchomić) będzie jak najszybsze sprzedanie i dobrze radzę każdemu, zróbcie to samo, zanim Wasze nienaganne e65 nagle z zaskoczenia strzelą sobie focha.

Odpowiedz z cytatem