W czasie wychodzenia z ciezarowki mo¿esz wbiæ pauze z tego co wiem.Jednak jak Ci siê co¶ stanie podczas rozk³adania wê¿a to Ci nic nie pomo¿e.
W czasie wychodzenia z ciezarowki mo¿esz wbiæ pauze z tego co wiem.Jednak jak Ci siê co¶ stanie podczas rozk³adania wê¿a to Ci nic nie pomo¿e.
untouchable88 a my¶la³e¶ tylko o posesjach z domami rodzinnymi? Je¶li masz okazjê zastanów siê te¿ nad rolnikami, taki co prowadzi fermê te¿ czasami szuka kogo¶ kto wywiezie nieczysto¶ci, chocia¿ wiadomo tam cze¶æ idzie na pola.
jako i¿ transport prowadzê na co dzieñ oraz sam je¿d¿ê co¶ tam Ci podpowiem ;) tak po ch³opsku....3x w tygodniu mo¿esz pracowaæ po 15h reszta dni max 13h czyli przyk³adowo 15h pracy + 9h pauzy , 13h pracy + 11h pauzy , ³±cznie mo¿e przekroczyæ 24h ale cykl mo¿e trwaæ mniej bo robisz sobie np. 5h pracy i zakañczasz dzieñ , wtedy pauza 9h lub 11h ;) je¼dziæ mo¿esz max 9h dobowo ale 2x w tygodniu mo¿esz o godzinê wyd³u¿yæ ten czas z tym ¿e tygodniowo nie mo¿esz zrobiæ wiêcej jak 56h jazdy a 2tygodniowo 90h jazdy ³±cznie :) s± te¿ przerwy weekendowe miedzy 6 cyklami czyli 24h a co 2tyg 48h.
W Polsce raczej popyt jest na auta z tachem analogowym czyli tarczkami bo jak wiadomo mo¿na wyje..... ;) ale cyfrowe tacho jest wygodniejsze je¶li chcesz siê trzymaæ przepisów, nie interesowa³em siê tym ale moim zdaniem nie bêdziesz potrzebowa³ tacha bo jest kilka wyj±tków jak siê robi robotê w ko³o komina ile¶ tam km od bazy to nie obowi±zuje, musisz siê dowiedzieæ bo sporo firm z tego korzysta, co do za¶wiadczenia o transporcie na potrzeby w³asne to nieod³±czne czego bêdziesz potrzebowa³ bo Ciê wtedy ominie licencja transportowa :) a sekret tkwi w tym aby nie pobieraæ op³aty za "transport" czyli auta u¿ywasz do wybierania kupy i za wybieranie kupy inkasujesz dolary a nie za transport :)
Co do autek , kwestia zasobno¶ci portwela...ci±gnik siod³owy przerobiony na beczkê to bêdzie katastrofa uwierz mi, zosta³y wyprodukowane do innych zadañ, na Twoim miejscu celowa³bym w volva fh12 rocznik 99-03 w najmniejszesz budzie bez globa z tamtych lat to s± najmniej obs³ugowe auta (mamy jedno do dzisiaj jako wizytówke i sentyment chocia¿ nie je¼dzi ju¿ od lat) je¶li bud¿et trochê wy¿szy to dafa95 czyli ostatniego prawdziwego dafa ;) ka¿dy pewnie poleci co innego, ja mówiê Ci z perspektywy u¿ytkowej aut z silnikami z tamtych lat, od a do z wszystko zawsze robili¶my sami i ze spalaniem nie wyjdziesz ¼le bo w ruchu stricte szarpanym samochody z tamtych lat pal± podobnie do eko nowinek ciê¿arowych , tylko dzisiaj na bezczela statystyki naci±gaj± ;) odpu¶æ renault i Iveco taka moja rada, zastanów siê nad terenami jaki bêdziesz obs³ugiwa³ , czy jedynie drogi utwardzone czy i gorsze warunki , to zadecyduje o liczbie osi , bo trzecia czasem dupe ratuje jak ucieka przyczepno¶æ a zawsze jest opcja podniesienia jej manualnie wiêc gumy siê nie chlastaj± a i spalanie nie ro¶nie, co do beczki pojêcia nie mam jak± ale z punktu logistyki ja bym to wypo¶rodkowa³ bo zamiast robic 3 kursy w te i na zad lepiej zebraæ kilku klientów w jedn± bekê i rura na zlewnie ;) sama pompa to nic skomplikowanego s± ró¿ne typy , teraz wiêkszo¶æ (cysterny , silosy) maj± hydrauliczn± pompê pod³±czon± jako¶ do skrzyni biegów ale dok³adnie tego nie znam bo u mnie tylko standardowe firanki je¿d¿±.
Na allegro, czy innych olx- ach jest ma³y wybór szambiarek do kupienia u nas w kraju. Za Volvo FL7, które tutaj wrzuci³em trzeba wyskoczyæ 37 tys., nastêpne w miarê sensownie wygl±daj±ce auto to Man za 65 klocków, potem kolejny za 80, 100. Strasznie du¿e przeskoki cen, a wybór niewielki. Wiadomo, ¿e je¿eli zdecyduje siê na wej¶cie w ten biznes to nie wy³o¿ê 80 ko³a, bo nie mam a¿ tyle, i tak my¶lê nad jak±¶ unijn± niskooprocentowan± po¿yczk±.
Jak tak spojrza³em na to Volvo to normalnie od razu ¿yczê Ci bezawaryjnej pracy, bo ju¿ ze zdjêæ widaæ, ¿e lekko nie mia³o.
ex:
E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
E38 728iA Shadowline Individual
E53 X5 4,4i Sport Pack
Przemy¶l temat kilka razy, bo szkoda utopiæ pieni±dze, czas i nerwy, a w szczególno¶ci w fekaliach :D
Ja sobie nie wyobra¿am pracowaæ tak starym, nieznanym sprzêtem, przecie¿ nie bêdziesz ci±gle robi³ czego¶ przy aucie. Sam napisa³e¶, ¿e zajêcie dodatkowe, wiêc masz równie¿ inne zobowi±zania.
Z dofinansowaniami z unii jest tak, ¿e bezzwrotnych nie ma ju¿, a wszelkie kredyty nisko oprocentowane dostaniesz jak masz kasê i jeste¶ wyp³acalny, bo w koñcu dostajesz je od banków, a nie od unii bezpo¶rednio. Poza tym nie pozwol± Ci wydaæ tej kasy na 30 letni± ciê¿arówkê (dla banku to s³abe zabezpieczenie kredytu), a bêd± opiniowaæ ka¿d± wydan± przez Ciebie z³otówkê. Jestem na bie¿±co w tej kwestii i po pó³ roku zastanawiania siê czy ³adowaæ siê w dotacjê w swojej firmie, wrzuci³em w³asne pieni±dze i przynajmniej mam spokój i nikt mi nad g³ow± nie stoi i patrzy na rêce.
Ostatnio edytowane przez ttrol ; 12-01-2017 o 18:47
pozdrawiam Bartek
U nas jest to ok. 7z³/m3, kilka kilometrów dalej ju¿ 10z³/m3 wiêc nie ma czego¶ takiego jak cena orientacyjna, bo to tak jakby¶ chcia³ orientacyjn± cenê na zakup dobrego E65, a wahania s± zbyt du¿e ¿eby to okre¶liæ ;)
Urzêdnicy s± bardzo skrupulatni odno¶nie zezwoleñ, i dodatkowo nie spieszy im siê, bo maj± czas ;)
Co do sprzêtu raz jeszcze: ja je¿d¿ê Manem F90 z 1994 roku, przerobionym z ci±gnika siod³owego w³a¶nie. Auto jest ca³e na poduszkach. Beczka ma pojemno¶æ 12,7m3 i przy pe³nym za³adunku trochê przekracza masê dopuszczaln± przepisami. Beczkê 10m3 na ci±gniku siod³owym zabudujesz bez problemów i to najlepsze rozwi±zanie.
Wiêcej osi nie ma sensu (zw³aszcza podwieszanych - niepêdnych), ze wzglêdu na trudniejsze manewrowanie, a to jest bardzo wa¿ne w tej bran¿y. Mamy te¿ Volvo FL10 3 osiowe z beczk± 15m3, i mimo bardzo dobrego skrêtu i podwieszanej osi i mocniejszej pompy, to MAN je¼dzi du¿o wiêcej.
Zak³ad wodoci±gów w mojej gminie ma kilkuletniego Dafa dwuosiowego z beczk± 10m3, kupiony jako nowe podwozie do zabudowy i przystosowane do zabudowy asenizacyjnej, z dotacji unijnych - przewagi nad naszym sprzêtem nie ma ¿adnej, za to s³abe resory nie wytrzymuj±ce takiej eksploatacji (dwa razy wymieniane z ty³u).
W naszych autach s± poduszki pneumatyczne - oczywi¶cie jest te¿ ryzyko wystrza³u poduszki, co siê kilka razy zdarzy³o, jednak poduszka z Conti kosztuje ok. 300z³, a tani zamiennik ledwo ponad 100z³. W porównaniu z resorami kwoty ¶mieszne.
Ciê¿arówki z lat 90tych to jest najlepszy okres dla tych pojazdów, pod warunkiem zakupu dobrego egzemplarza poje¼dzi to d³ugo.
W my¶lach masz pewnie ¿e to leciwe auta, ale z drugiej strony, to nie Star, czy Jelcz, tylko jednak Man, lub Volvo - zupe³nie inny poziom.
Napêd pompy jest realizowany na dwa sposoby:
-przystawka do skrzyni sterowana pneumatycznie i napêd za pomoc± pasków klinowych na pompê,
lub:
-silnik hydrauliczny (hydraulikê wywrotu z ci±gnika siod³owego mo¿na wykorzystaæ) napêdzaj±cy pompê bezpo¶rednio.
Ostatnio edytowane przez Kecaj ; 12-01-2017 o 19:57
Nikt nie bêdzie mi mówi³, jak mam ¿yæ, bo nikt za mnie nie umrze.
3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podzia³ami je¶li chodzi o marki.
E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic
A co s±dzisz o wozach z tych aukcji:
1) Volvo- https://www.olx.pl/oferta/volvo-fl61...tml#58ef768643
2) MAN- https://www.olx.pl/oferta/man-aseniz...tml#f66e385d74
3) MAN du¿y- http://allegro.pl/man-27-403-woz-ase...678966783.html
Pierwsze dwa auta za mniejsze pieni±dze, ale i mniejsza beczka. Nie bêdzie za ma³a Kecaj? Bo ¶rednio w domkach jednorodzinnych to szambo ma 10 m3, to na tak± 8 m3 to nawet ca³ego na raz nie zabiorê. Na tak± 10 m3 ju¿ wejdzie, ale za ka¿dym pobraniem fekaliów od klienta trzeba na zlewnie ganiaæ zrzuciæ, nie?
A jak jest z prywatnymi klientami i rachunkami, trzeba mieæ z sob± kasê fiskaln± ¿eby wszystko gra³o? Chocia¿ wiadomo jak to jest w rzeczywisto¶ci:)
Z po¿yczk± unijn± co¶ tam siê dowiadywa³em, Pani prowadz±ca mówi³a, ¿e co¶ mog³oby z tego wyj¶æ. Zaczynam dzisiaj robiæ kurs na przewóz rzeczy, nic nie tracê tak czy siak.
Ostatnio edytowane przez untouchable88 ; 13-01-2017 o 11:22
Nie wiem kiedy chcesz ruszæ z tym biznesem,ale ko³o wakacji bêdê mia³ w³a¶nie do sprzedania fajny ci±gnik siod³owy.Scania 114l ma³a kabina,od nowo¶ci w jednej rodzinie lata ca³y czas do GB i pewne auto jak talala.94r.produkcja.
by³o E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si