Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: o wisko raz jeszcze.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    730i bieda wersja
    wiec moze kupiłes termostat który pracuje w innej temp. jak orginalny na tym termostacie powinno byc napisane temp otwarcia 80stapni cencjusza, czesto jak zamawiam termostaty i nie ma takiego jak chce to proponują mi taki sam ale działajacy w innej temp jak masz gdzies pudełko z nr i firma to podeslij ,saprawdze w jakiej tem pracuje
    radzik

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 735iA 88'
    najlepiej po jeżdzie zostaw samochód odpalony na wolnych obrotach i po ok 10 min lekko go przegazuj i zobacz czy wisko się załącza tzn. czy słychać charakterystyczny szum. Co do wskazówki od temperatury wody to może być też wina zegarów po prostu mają swoje lata i pod wpływem drgań przenoszonych z naszych równych dróg czasami wskazówka potrafi się wychylić

Zaawansowany Użytkownik
    termostat z aso. wisko próbowałem zatrzymać na rozgrzanym i nie dało się wiec powinno byc ok.. moze poprostu zużycie zegarów i czujnika temp jak było takie samo ~20 lat to było okej, a teraz jak czujnik nowy to jest troche przekłamania.

z tym szumem to chyba na jakimś spocie będę musiał poprosić Cie o posłuchanie ;) bo moje ucho to nie wyłapuje takich szczegółów :)

Cytat Zamieszczone przez wolowy
    no ja miałem dzikie opcje - zaczeło się od rozerwanego węża jednego, a skonczyło na wymianie czujnika temperatury. mimo ze juz sie nie grzeje to wskazówka nie stoi jak wczesniej idealnie w pionie zawsze, tylko po prawej stronie od pionu, moze milimetr, dwa. wkurza mnie to bo mam poczucie ze cos jest nie tak :/
    Nie które tak mają znam kilka osób co tak mają nic złego się nie dzieje, można by zobaczyć na kompie jaką pokazuje temperaturę. Czujnik z ASO albo jakiś Bosch (coś normalnego) czy jakaś włoszczyzna/brazil/chiny?

Jeśli myślisz że to może być kwestia zegarów to może by je podmienić na test?

Zaawansowany Użytkownik
    czunik z aso, ktoś na forum pokazywał rozpiskę jaka temperatura gdzie jest na skali wskaźnika i mi pokazuje 90.5 i pewnie taki termostat mi dali w aso jako pasujący. termostat sie otwiera i stoi na tej temperaturze zamiast o 2 czy 3 stopnie niżej.

raczej mi juz nie przeszkadza to, widze ze sie nie grzeje podczas jazdy, tylko jak sie zgasi gorący silnik i odpali po 5 minutach to skoczy pare milimetrów, ale to chyba normalne.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    szukam znów....
    normalne gdyż jak wiesz e32 nie ma elektrycznych wentylatorów które chodza również po zgaszeniu. Temperatura skoczy ale po dopaleniu musi wróci szybko na swój poprzedni stan z przed zgaszenia.

Zaawansowany Użytkownik
    i tak sie dzieje wiec mysle ze wszystko jest okej :)

dzieki za pomoc!

Uprawnienia umieszczania postów