-
Zaawansowany Użytkownik
Podobnie jak Marcin978 zawsze powtarzałem i nadal podtrzymuje opinie, że najbezpieczniejsze auto, to...duże auto. Zadne pasywne systemy bezpieczeństwa na wiele sie nie przydadzą, jeśli auto odbije sie od innego samochodu jak piłka. W przypadku e38 to raczej nie grozi. Prędzej inne auto odbije sie od e38
. Barierą jest tu jedynie waga ciężka w postaci TIRów no i przeszkody nieruchome, z którymi nikt jeszcze nie wygrał.
Poza tym uwżam takie BMW jak: e9, e21, e24, e30, e38 za jedne z naładniejszych Beemwic, które w ogóle jeździły po drogach. Szczególnie jeśli chodzi o e38 podoba mi sie face lifting
Ponadto- tak jak w wielu BMW: są to auta, w których jest wiele "patentów" typowych dla marki, a nie po prostu skopiowanych od innych producentów. Należy do nich np. deska rozdzielcza i zegary, których design tak naprawde tak bardzo nie różni sie nawet w starszych modelach (wyjątkiem są tu najnowsze BMW serii e90, e60, e65). Jest jeszcze wiele innych mniejszych rzeczy, o których wiedzą jedynie insiderzy "siedzący w bmw" :D
W e38 (i nie tylko w tym modelu BMW) podoba mi sie również "przejrzystość" napędu, tzn. klasycznie umieszczony z przodu silnik- napęd na tył.
Poza tym silniki BMW są jednymi z najlepszych na świecie jeśli chodzi o kulture pracy. Osiągi również nie są bez znaczenia i pozwalają naprawde na bezstresową jazde. Oprócz tego bogate wyposażenie, wykonanie wnętrza, jakość materiałów i ich wytrzymałość. W moim subiektywnym odczuciu jest to auto idealnie nadające sie do długich podróży, spokojnej jazdy w stylu krążownika szos :hah: - po prostu odpoczynek i relaks za kierownicą. Na pewno do e38 nie pasuje wizerunek auta typowo sportowego, którym można palić lacze gdzieś na parkingu.
Pozdro
Uprawnienia umieszczania postów