Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 47

W±tek: Czy E38 mo¿e s³u¿yæ jako auto przedstawiciela handlowego?

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Sk±d
    POLSKA

Czy E38 mo¿e s³u¿yæ jako auto przedstawiciela handlowego?

Witajcie,

Jak ju¿ wiadomo, zdecydowa³em siê zakupiæ E38, i stanie siê to ca³kiem nied³ugo, zada³em pytanie jak wy¿ej gdy¿ pracuje jako regionalny przedstawiciel handlowy. lecz nie w takim charakterze jak przedstawiciel Zwyca, Wedla ( FMCG ), jestem B2B czyli od kontraktów z firmami, nie sprzedaje dla detalu, nie smigam ca³y dzieñ po jednym mie¶cie tylko robiê d³ugie trasy i wiem ze na te akurat E38 spisze sie doskonale, ale czy nie wyeksplatuje siê zabardzo, smigam w wojewodztwie zachodniopomorskim i wielkopolskim i pomorskim, ale czasami tez jezdze po mniejszych miejscowosciach gorszymi klasami dróg. Obecnie mam s³u¿bowego opla signum, ale firma chce go sprzedaæ z racji wieku, chc± mi kupiæ teraz astre ( ciêci± - kryzys ) ale jakos mi sie to nie widzi przesiadac siê z auta wiekszego na mniejsze wole raczej odwrotnie. Mam mozliwosc jezdzenia swoim autkiem, oczywiscie beda mi placic kilometrowke 84 gr / 1 km. W tygodniu robie ok 1500 km. Przyk³adowo dzis zrobi³em ponad 500, Koszalin -->> Miedzyzdroje --->> Gorzów Wielkopolski ---> Koszalin --->> S³upsk ---dom :) , 2 - 3 dni pracuje na miejscu w firmie robi±c projekty.

No i zastanawiam siê czy moje przysz³e E38 wytrzyma albo inaczej, czy katowaæ je po takich trasach.

Proszê tylko nie oburzajcie sie i nie myslcie ze E38 jest slabe czy cos w tym rodzaju, dla mnie raczej wazne jest czy nie odbije sie to negatywnie na tym aucie i czy jest to oplacalne.

Pozdrawiam Piotrek
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2008
    Ciekawy w±tek, otó¿ sk³ada sie na to wiele czynników wg mojej opini, jezeli masz taka mozliwosc aby spedzac za kolkiem przyjemnie czas bo tylko tak sie go spedza w tym aucie i mozesz zarabiac na tym wydaje sie byc pozytywne, teraz kwestia paliwa 84 gr za km przy 1500 km tygodniowo daje Ci 1260 zloty jest Twoj zarobek od zrobionych km czy zwrot za paliwo ktore zuzyjesz? otoz komfort napewno, ale samochod napewno spali Ci wiecej niz taka astra i jaka kolwiek inna "firmówka". Zalezy jaki model chcesz zakupic z jakim silnikiem itp. Jestem posiadaczem najmniejszego z mozliwych silnikow w tym aucie i wiem ze jednak trzeba sie liczyc z kosztami paliwa ktore jednak sa wieksze niz w autach typu astra, ja osobiscie bym sie skusil tylko musisz sobie to wszysto wykalkulowac, bo chyba kazdy gdyby mial taka mozliwosc chcialby zarabiac kasiore w jego siódemce :), pozdrawiam
    Nie sztuk± jest moc, lecz umiejêtno¶æ jej wykorzystania.

Cabi7er zapraszamy do dzia³u Przedstaw siê....

A z autorem tematu pogadam ;)
    Uwa¿am ze e38 wytrzyma spokojnie. Przecie¿ bêdziesz go serwisowa³ reguarnie i w razie jaki¶ usterek naprawia³. W koñcu autko bêdzie na siebie zarabia³o. No i na pewno bêdzie Ci du¿o wygodniej ni¿ w Astrze :P Osobi¶cie bym siê pewnie zastanawia³ i mo¿e troche szkoda by mi by³o mojego autka. Ale je¶li Ci siê to kalkuluje to mo¿e nawet bêdziesz móg³ za t± kase co zarobisz dodatkowo za jazdê swoim autkiem zrobiæ je na cacy ;)
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

tez myslalem kiedys nad ta kwestia i wybralem astre sluzbow±. Po 1 paliwo - jesli nawet Ci sie zwroci to juz na wymiane oleju i filtrów nie zostanie. Nie wspomne juz o czesciach ekspolatacyjnych tarcze klocki itp. do tego odpukac w niemalowane jedna dziura ktora drogowcy nie zda¿yli za³ataæ i w plecy jeste¶ juz wiecej. ja sie niezdecydowa³em i w tyg smigam slu¿bowymi wiec moja benia duzo odpoczywa, ale w weekendy pe³ny relax

“Nadsterowno¶æ wzbudza strach w pasa¿erach. Podsterowno¶æ - w kierowcy”

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2009
    Wydaje mi siê ¿e kilometrówka starczy Ci tylko na paliwo i mo¿e na czê¶æ kosztów zwi±zan± z bie¿±c± eksploatacj±. Wed³ug mojej oceny w zalezno¶ci od wersji silnikowej jak± wybie¿esz musisz liczyæ siê z tym ,¿e conajmniej drugie tyle co kilemtrówka bêdziesz dok³ada³ do utrzymania auta ze swojej kasy.
    moje E38-740d ,VS1400

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    no to ³adnie jak jazda e38 kosztuje 1.6 z³ za kilometr. jak taksówk±.

84gr/1km to da 84 z³ na 100km. Spalisz ¶rednio jakie¶ 10L przy mniejszych silnikach zak³adaj±c ¿e wiêkszo¶æ to trasa czyli ok 40z³/100km na benzynê. Zostaje 44z³. Robi±c ok 1000km tygodniowo powiniene¶ uzbieraæ jakie¶ 440z³. 440z³ tygodniowo przeznaczone tylko na auto to nie jest wcale tak ma³o :) Przynajmniej tak mi siê wydaje. Ale oczywi¶cie to s± wyliczenia uogólnione ale daj± jaki¶ pogl±d :)
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    a zagazowana wyjdzie o po³owe taniej. mi sie taki uk³ad podoba ;)

u¿ytkownik Awatar ADASIO
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Sk±d
    SILESIA City
    tez smigam w tym fachu i ja z kolei nie zgodzil bym sie na uzytkowanie mojego prywatnego auta w celach sluzbowych bo jak jezdzisz sporo a jezdzisz jak ja ;D to wiesz jak sie jezdzi buta w podloge czy dziury snieg metrowy czy pol metra kaluzy :razz: poza tym za tirem przed tirem obok a kamienie leca wiec mnie ososbicie szkoda by bylo
    a tak jak mowi ROBERTO w sluzbowym masz paliwo plus przynajmniej ja 300 km prywatnych i nie powiem bo dbam o sluzbowke ale jak to ktos powiedzial najlepsze auto to auto sluzbowe!!a dlaczego bo nie twoje!!!
    ale decyzja nalezy do CIEBIE!!!
    a co do kwesti czy sie becia sprawdzi jako sluzbowko to oczywiscie TAK

POZDRAWIAM
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!

Vip Vip
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    E38- 740D 1999r.p.
    Sk±d
    62-872 Godziesze
    Wed³ug mnie 7er jako auto przedstawiciela handlowego nie bardzo. Wydaje mi siê, ¿e Klienci, których bêdziesz odwiedza³, zobacz± Ciê w tym aucie bêd± krzywo patrzyli (taki stereotyp) z brakiem zaufania (zazdro¶æ ludzka).
    Takie samochody wed³ug mnie s³u¿± do rekreacyjnych przeja¿d¿ek a nie do pracy :medit: .
    Szkoda naszych lalek

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •