Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 31 do 40 z 47

W±tek: Czy E38 mo¿e s³u¿yæ jako auto przedstawiciela handlowego?

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Sk±d
    POLSKA
    Koledzy Diesla nie kupie, po prostu nie lubie, choæ je¼dzi³em wieloma dieslami i s± ok maj± przyspieszenie pal± ma³o, ale jak rano odpalam i s³ysze te kle kle kle.... to wiecie co? Kojarzy mi siê to z ci±gnikiem Pana Mietka ;) Chocia¿ nie powiem jezdzi³em dieslem E46 Touring 3.0 i wymiata totalnie, ³adnie pracuje w ¶rodku wógole nie s³ychaæ ¿e to diesel no i wciska w fotelik ;) hehe.

Ale jak s³ysza na ulicy V8, albo jak widze ze bêdzie ko³o mnie przejezdza³o ( kiedy siedze w aucie i widze w lusterku albo stoje na pasach ) V8 albo V12 to wiecie co robie? Otwieram szyby ¿eby us³yszeæ ten dzwiêk :D

Stawiam na 4,4 V8 z gazem. Musze jeszcze dozbierac troche gotówki bo za 25 to raczej po lifcie nie kupie ;)
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Szlachta Rydzyñska ko³o wsi Leszno
    Cytat Zamieszczone przez Aldik
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    eeee nie s³uchaj ludzi i durnych mitów :) to chyba ¿e mówisz o jakim¶ fiacie czy czym¶ takim
    CZasami mam w myjce firmowe fusiony czy inne tego typu z "nowoczesnymi" dieslami i hmm jako¶ dziwnie klepi±, jakby juz naprawde mia³y do¶æ ¿ycia i to przebiegi ok 100-200ty¶, czyli bardzo ma³e/ma³e... Fakt ze jak co¶ klêknie to nie jest ciekawie, chocia¿ jak w V8 PB klêknie g³owica (niewiadomo która) to te¿ koszta nie ma³e, mo¿e i wiêksze niz np regeneracje turbiny,,, co do wtrysków do juz podobno ok 400z³ regeneruj±, wiêc tez postêp, my¶le ze z czasem naprawy bêd± coraz tañsze bo bêdzie coraz wiecej miejsc gdzie bêd± to regenerowaæ.. ja tfu tfu narazie cisza, wymieniam olej, filtry i przypominam sobie ze mam klekota tylko na stacji...

...tak chwale i chwale tego diesla i a¿ sie boje ze wykracze... tfu tfu :D Ale po prostu wiele osób mnie zniechêca³o do diesla a tym bardziej do 3,9 i twierdzili ze jak juz do 3.0 a tu sie okazuje ze pali mi podobnie a jazda super i awari narazie ¿adnych przy wskazaniu licznika podchodz±cym pod 250tys.. A spalanie bior±c pod uwage osi±gi to bajka...

no tak jak kupujesz pewne autko i jest wszystko zadbane to tak bêdzie. Ale jak niektórzy kupuj± auto co ma najechane 800k km a twierdz±, ¿e maj± po 220... zobacz jakie ludzie maj± zdanie o skrzyniach automatycznych, twierdz± ¿e siadaj± po 200k km itd ja mam nieca³e 400k przy 3.0d i silniczek miodzio i skrzynia tak samo nikt przy nich nie ry³ do tej pory.

A je¿eli chodzi o Forda :) nie muszê komentowaæ nie dla wszystkich s± nowe technologie sk±d¶ bior± siê gigantyczne ró¿nice w klasach i cenach samochodów.
    ---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
    W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Sk±d
    POLSKA
    Super. Mo¿na temat zamkn±c, z odpowiedzi± ¿e : 7er nadaje siê na auto przedstawiciela ;)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2009
    [quote="bitek-bitek"]Koledzy Diesla nie kupie, po prostu nie lubie, choæ je¼dzi³em wieloma dieslami i s± ok maj± przyspieszenie pal± ma³o, ale jak rano odpalam i s³ysze te kle kle kle.... to wiecie co? Kojarzy mi siê to z ci±gnikiem Pana Mietka ;)

przepraszam ale 4litrowy diesel V8 nie klekocze
    moje E38-740d ,VS1400

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Szlachta Rydzyñska ko³o wsi Leszno
    w sumie 3.0d te¿ nie jest taki tragiczny to nie silniki VW :) ;p ale 4.0d jest silnikiem V8 i na pewno pracuje zupe³nie inaczej :)
    ---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
    W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2008
    BMW
    E38 740i z 1999 r. i E39 528i z 1997 r. ma³¿onki
    Sk±d
    Bia³ystok
    Trzeba siê pogodziæ z tym, ¿e 90% sprzedawanych w salonach BMW samochodów to diesle. Wybór pojazdu nale¿y do kolegi je¶li uwa¿a , ¿e utrzyma pojazd na wynegocjowanych warunkach to niech takim je¿dzi. Tu jest oczywista kwestia stanu pojazdu bo zadbany egzemplarz powinien kosztowaæ co najmniej 1/3 wiêcej od ¶redniej internetowo-rynkowej ceny.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar krabi_one
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E60 530i
    Sk±d
    UK
    odno¶nie tematu.

tylko nie naklejaj ¿adnych naklejek :what:

u¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    e38 czerwone
    Sk±d
    Bia³ytok
    Cytat Zamieszczone przez krabi_one
    odno¶nie tematu.

tylko nie naklejaj ¿adnych naklejek :what:
    Chyba ,¿e "Durex" :P

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Sk±d
    POLSKA
    Przegiêcie z t± Coca=Col±.
    Naklejek nie naklejam, nawet na s³u¿bowym nie mam . :)

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Aldik
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    740xd f01
    Sk±d
    Katowice
    Cytat Zamieszczone przez Aldik
    eeee nie s³uchaj ludzi i durnych mitów :) to chyba ¿e mówisz o jakim¶ fiacie czy czym¶ takim
    CZasami mam w myjce firmowe fusiony czy inne tego typu z "nowoczesnymi" dieslami i hmm jako¶ dziwnie klepi±, jakby juz naprawde mia³y do¶æ ¿ycia i to przebiegi ok 100-200ty¶, czyli bardzo ma³e/ma³e... Fakt ze jak co¶ klêknie to nie jest ciekawie, chocia¿ jak w V8 PB klêknie g³owica (niewiadomo która) to te¿ koszta nie ma³e, mo¿e i wiêksze niz np regeneracje turbiny,,, co do wtrysków do juz podobno ok 400z³ regeneruj±, wiêc tez postêp, my¶le ze z czasem naprawy bêd± coraz tañsze bo bêdzie coraz wiecej miejsc gdzie bêd± to regenerowaæ.. ja tfu tfu narazie cisza, wymieniam olej, filtry i przypominam sobie ze mam klekota tylko na stacji...

...tak chwale i chwale tego diesla i a¿ sie boje ze wykracze... tfu tfu :D Ale po prostu wiele osób mnie zniechêca³o do diesla a tym bardziej do 3,9 i twierdzili ze jak juz do 3.0 a tu sie okazuje ze pali mi podobnie a jazda super i awari narazie ¿adnych przy wskazaniu licznika podchodz±cym pod 250tys.. A spalanie bior±c pod uwage osi±gi to bajka...

no tak jak kupujesz pewne autko i jest wszystko zadbane to tak bêdzie. Ale jak niektórzy kupuj± auto co ma najechane 800k km a twierdz±, ¿e maj± po 220... zobacz jakie ludzie maj± zdanie o skrzyniach automatycznych, twierdz± ¿e siadaj± po 200k km itd ja mam nieca³e 400k przy 3.0d i silniczek miodzio i skrzynia tak samo nikt przy nich nie ry³ do tej pory.

A je¿eli chodzi o Forda :) nie muszê komentowaæ nie dla wszystkich s± nowe technologie sk±d¶ bior± siê gigantyczne ró¿nice w klasach i cenach samochodów.
    Ehh nie bede mówi³ gdzie i jak kupi³em bo juz go nie sprzedam :) - nie jest lewe oczywi¶cie hehe zeby nie by³o ! :), ale uwierz ze nie ma czego¶ takiego jak pewne auto - przy zakupie by³em przez przypadek w serwisie i nawet nie sprawdzilem czy ma ori przebieg, dopiero pare miesiêcy pó¼niej przez przypadek sprawdzi³em kluczyk ;) Dodam ze jak go kupowa³em to nie mia³em pojêcia o dieslach, nawet teraz nie mam zbytnio :) Po prostu przejecha³em sie kawa³ek, popatrza³em czy gdzie¶ olej nie leje czy nie ma dziwnych stuków, potargowalem, zap³aci³em i w droge do PL :)

Ostatnio widzia³em autko i jego w³a¶ciciel mia³ wszystko, ksi±¿ke serwisow±, rachunki za wszystko, ca³a teczka i co? Auto przyniszczone a silnik kapa...

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •