Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 11 do 20 z 47

W±tek: Czy E38 mo¿e s³u¿yæ jako auto przedstawiciela handlowego?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    745iLi320i
    Sk±d
    Murowana Go¶lina
    postaraj siê wynegocjowaæ trochê wy¿sze stawki na 7er :D, i tak bêd± mieli wygodniej...
    ciekawy temat... ja robiê tyle kilometrów dojazdami do pracy w miesi±cu :D wiêc za t± kase to faktycznie bêdziesz mia³ za ma³o na utrzymanie... w 7 opona kosztuje 4xastra, klocki to róznie... jak za³o¿ysz te tanie to zap³acisz pó¼niej za komplecik tarcze+klocki :] itp...

sprawa warta przemy¶lenia, jednak je¶li chcesz aby auto by³o utrzymane na poziomie to bêdziesz dok³ada³ z pensji na utrzymanie obojêtnie jaki silnik bêdziesz tam mia³...

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    narazie brak
    Sk±d
    Poznañ
    Cytat Zamieszczone przez Damias
    84gr/1km to da 84 z³ na 100km. Spalisz ¶rednio jakie¶ 10L przy mniejszych silnikach zak³adaj±c ¿e wiêkszo¶æ to trasa czyli ok 40z³/100km na benzynê. Zostaje 44z³. Robi±c ok 1000km tygodniowo powiniene¶ uzbieraæ jakie¶ 440z³. 440z³ tygodniowo przeznaczone tylko na auto to nie jest wcale tak ma³o :) Przynajmniej tak mi siê wydaje. Ale oczywi¶cie to s± wyliczenia uogólnione ale daj± jaki¶ pogl±d :)
    Mi te¿ siê wydaje ¿e to nie najgorszy uk³ad, a 440 z³ tygodniowo to 1760 z³ miesiêcznie. Na elementy eksploatacyjne w zupe³no¶ci wystarczy, wydaje kto¶ miesiêcznie wiêcej? No nie mowie tutaj o ulepszeniach typu felgi itd itp. Inna sprawa ¿e 7er musia³oby byæ w bardzo dobrym stanie bo co zrobisz jak np posypie siê skrzynia i bêdziesz czeka³ powiedzmy tydzieñ czasu na naprawê? Pytanie wiêc jak± E38 chcesz kupiæ bo jak tak± najtañsza np za 16 000 to mo¿e siê okazaæ ¿e takie awarie bêd± czêste a pracowaæ trzeba. A co do dok³adania ze swojej kieszeni to przecie¿ jak bêdziesz je¼dzi³ autem prywatnie to te¿ z tej w³a¶nie kieszeni bêdziesz wyci±ga³ pieni±¿ki;) Musia³by¶ jeszcze zainwestowaæ w AC i jakie¶ Assistance jakby co¶ siê w trasie wydarzy³o. Wiêc na moje wszystko zale¿y od stanu auta je¶li zadbane i bêdziesz je¼dzi³ bez stresu to OK a te 1760z³ moim zdaniem na serwis wystarczy.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    E38 750iL
    Sk±d
    £ód¼
    Ja uwa¿am, ¿e pomijaj±c wszystkie aspekty w sensie zazdro¶ci i z³ego wizerunku marki, o których niestety trzeba pamiêtaæ, to e38 jest bardzo dobrym pomys³em, gdy¿ i¿:
    1. Je¿eli kupiæ 735 v8 i za³o¿ysz dobry sekwencyjny gaz, jeste¶ w stanie uratowaæ sporo funduszy na eksploatacjê samochodu, jest to chyba najlepsza opcja silnikowa dla takich potrzeb.
    2. Masz du¿e wygodne auto, w którym droga 700, 800 km ciê nie zmêczy tak bardzo jak w super hiper mega wypasionej astrze.
    3. Masz bezpieczne auto, a ¿ycie masz tylko jedno w takiej opcji, mia³bym g³êboko w dupie co siê stanie nawet z 7k±, je¿eli ona mia³aby staæ w gara¿u a ja na pow±zkach :).
    4. My¶lê, ¿e jak bêdziesz sensownie wykorzystywa³ samochód jako samochód s³u¿bowy, to w nied³ugim czasie kupisz sobie z zaoszczêdzonej kasy drugie e38 do celów prywatnych :).
    626 KM i 1010 Nm ....

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Sk±d
    POLSKA
    Widzê ¿e temat bardzo zaciekawi³, cieszê siê, jest tu tyle waszych odpowiedzi ¿e a¿ nie sposób siê ogarn±c. ;)

Auto jakie chcê kupiæ to E38 po liftingu, tak jak kto¶ z Was napisa³ zagazowan± odrazu lub sam zagazujê bez dwóch zdañ. Firma bêdzie mi dawa³a na paliwo - benzynê, ja oczwiscie bêde fakturowa³ benzyne czyli zatankuje powiedzmy 50 litrów LPG a na stacji wystawi± mi fakturê na paliwo na tê sam± lub wyzsz± kwotê, mo¿e to sie wydaæ dziwne ale ... to odpowiada w³asciciel± i kierownik± stacji ( mam juz kilka - ok 10 na których bez problemu tankuje gaz a fakturuj± mi paliwo ) my¶lê ¿e taki uk³ad jest dobry.

Wersja silnikowa to wiadomo 735 lub 740.

Co do z³ej opini marki bmw wielu moich klientów jezdzi bmw czy to numerem 5, czy 3 nawet 7 i X-ami. Jeszcze inni mercedesami volksvagenami itp. Tu nie bede mial problemu mysle ze jesli podjade 7er to wzbudze jeszcze wieksze zaufanie a nie przeciwnie. Panowie to nie jest z³ej s³awy TRÓJKA bo powiedzmy sobie szczerze to stare trójeczki przynosz± z³± s³awê marce BMW, tak samo jak golfy 2 i 3 VW.

Najbardziej martwiê siê o to ¿e auto dostanie po dupie... a tak jak jeden z Kolegów po fachu napisa³... przed tirem za tirem z boku tira ¶nieg nie ¶nieg... ale z drugiej strony ¿ycie ma sie tylko jedno a mój signum raz ju¿ le¿a³ w rowie.. sytuacje krytyczne szczerze w takich trasach zdarzaj± siê czêsto..

Dziêki za zainteresowanie.

PS. nie wiem co szefowa powie jak bêde jezdzi³ 7er ;)
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Szlachta Rydzyñska ko³o wsi Leszno
    moim zdaniem do takich zadañ jest diesel. Kup najlepiej 4 litrowego diesla który na trasach bêdzie Ci pali³ ok 10 litrów napêdu a dla takich silników zrobienie w swoim ¿ywocie pó³ miliona km nie robi za specjalnie wra¿enia. Podejrzewam, ¿e przy dieselku mo¿esz ¶mia³o zarobiæ na ca³e utrzymanie auta czyli paliwo i resztê kosztów ekspluatacyjnych. te¿ bym chcia³ mieæ auto w utrzymaniu za darmo :) w tedy moje osobiste wydatki mog³y by pój¶æ np na wymarzone felgi, nowe a nie u¿ywane w dobrym stanie opony itd...

PS. I tak jak mówisz auto bêdziesz mia³ wygodne, presti¿owe i bardzo bezpieczne.
    ---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
    W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2009
    [quote="coboss"]moim zdaniem do takich zadañ jest diesel. Kup najlepiej 4 litrowego diesla który na trasach bêdzie Ci pali³ ok 10 litrów napêdu

z tymi 10 na trasie to trochê przesadzi³e¶ , mój na trasie pali od 7 do 8 (90-120h) do 8,5 na autostradzie (ok 150) miasto 12-13 z tym ¿e mam lekka nogê i nie je¿dze szybko
    moje E38-740d ,VS1400

Cytat Zamieszczone przez Mich
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    moim zdaniem do takich zadañ jest diesel. Kup najlepiej 4 litrowego diesla który na trasach bêdzie Ci pali³ ok 10 litrów napêdu
    z tymi 10 na trasie to trochê przesadzi³e¶ , mój na trasie pali od 7 do 8 (90-120h) do 8,5 na autostradzie (ok 150) miasto 12-13 z tym ¿e mam lekka nogê i nie je¿dze szybko
    Tyle to pali te¿ 2.8 w benzynie a bêdzie na pewno tañszy w serwisowaniu :P
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    E38 750iL
    Sk±d
    £ód¼
    Ja bym siê D ba³ do takiego je¿d¿enia. To jednak jest mniej popularna jednostka i z czê¶ciami trudniej. Chocia¿ to jest drugie e38 które bym kupi³, od razu po v12 :). Na szczê¶cie V12 mam i nie muszê wybieraæ 2ki panie :P. Chocia¿ zastanawia mnie jaka jest ró¿nica w momencie v12 kontra bezel :).
    626 KM i 1010 Nm ....

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    E38 750iL
    Sk±d
    £ód¼
    4.0d 560 Nm <> 5.4 490 Nm. Wniosek prosty, bezel jest jeszcze mniej wysilony, ni¿ ca³kowicie niewysilone v12 ;). Kocham google. :)
    626 KM i 1010 Nm ....

Cytat Zamieszczone przez rosa
    Chocia¿ zastanawia mnie jaka jest ró¿nica w momencie v12 kontra bezel :).
    Je¶li chodzi Ci o porównanie parametrów to tu masz info ;) http://forum.7er.pl/pozostale-dane-t...ane+techniczne
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •