Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 47

Wątek: Czy E38 może służyć jako auto przedstawiciela handlowego?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745iLi320i
    postaraj się wynegocjować trochę wyższe stawki na 7er :D, i tak będą mieli wygodniej...
    ciekawy temat... ja robię tyle kilometrów dojazdami do pracy w miesiącu :D więc za tą kase to faktycznie będziesz miał za mało na utrzymanie... w 7 opona kosztuje 4xastra, klocki to róznie... jak założysz te tanie to zapłacisz później za komplecik tarcze+klocki :] itp...

sprawa warta przemyślenia, jednak jeśli chcesz aby auto było utrzymane na poziomie to będziesz dokładał z pensji na utrzymanie obojętnie jaki silnik będziesz tam miał...

Początkujący Użytkownik
    BMW
    narazie brak
    Cytat Zamieszczone przez Damias
    84gr/1km to da 84 zł na 100km. Spalisz średnio jakieś 10L przy mniejszych silnikach zakładając że większość to trasa czyli ok 40zł/100km na benzynę. Zostaje 44zł. Robiąc ok 1000km tygodniowo powinieneś uzbierać jakieś 440zł. 440zł tygodniowo przeznaczone tylko na auto to nie jest wcale tak mało :) Przynajmniej tak mi się wydaje. Ale oczywiście to są wyliczenia uogólnione ale dają jakiś pogląd :)
    Mi też się wydaje że to nie najgorszy układ, a 440 zł tygodniowo to 1760 zł miesięcznie. Na elementy eksploatacyjne w zupełności wystarczy, wydaje ktoś miesięcznie więcej? No nie mowie tutaj o ulepszeniach typu felgi itd itp. Inna sprawa że 7er musiałoby być w bardzo dobrym stanie bo co zrobisz jak np posypie się skrzynia i będziesz czekał powiedzmy tydzień czasu na naprawę? Pytanie więc jaką E38 chcesz kupić bo jak taką najtańsza np za 16 000 to może się okazać że takie awarie będą częste a pracować trzeba. A co do dokładania ze swojej kieszeni to przecież jak będziesz jeździł autem prywatnie to też z tej właśnie kieszeni będziesz wyciągał pieniążki;) Musiałbyś jeszcze zainwestować w AC i jakieś Assistance jakby coś się w trasie wydarzyło. Więc na moje wszystko zależy od stanu auta jeśli zadbane i będziesz jeździł bez stresu to OK a te 1760zł moim zdaniem na serwis wystarczy.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 750iL
    Ja uważam, że pomijając wszystkie aspekty w sensie zazdrości i złego wizerunku marki, o których niestety trzeba pamiętać, to e38 jest bardzo dobrym pomysłem, gdyż iż:
    1. Jeżeli kupić 735 v8 i założysz dobry sekwencyjny gaz, jesteś w stanie uratować sporo funduszy na eksploatację samochodu, jest to chyba najlepsza opcja silnikowa dla takich potrzeb.
    2. Masz duże wygodne auto, w którym droga 700, 800 km cię nie zmęczy tak bardzo jak w super hiper mega wypasionej astrze.
    3. Masz bezpieczne auto, a życie masz tylko jedno w takiej opcji, miałbym głęboko w dupie co się stanie nawet z 7ką, jeżeli ona miałaby stać w garażu a ja na powązkach :).
    4. Myślę, że jak będziesz sensownie wykorzystywał samochód jako samochód służbowy, to w niedługim czasie kupisz sobie z zaoszczędzonej kasy drugie e38 do celów prywatnych :).
    626 KM i 1010 Nm ....

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Widzę że temat bardzo zaciekawił, cieszę się, jest tu tyle waszych odpowiedzi że aż nie sposób się ogarnąc. ;)

Auto jakie chcę kupić to E38 po liftingu, tak jak ktoś z Was napisał zagazowaną odrazu lub sam zagazuję bez dwóch zdań. Firma będzie mi dawała na paliwo - benzynę, ja oczwiscie będe fakturował benzyne czyli zatankuje powiedzmy 50 litrów LPG a na stacji wystawią mi fakturę na paliwo na tę samą lub wyzszą kwotę, może to sie wydać dziwne ale ... to odpowiada włascicielą i kierowniką stacji ( mam juz kilka - ok 10 na których bez problemu tankuje gaz a fakturują mi paliwo ) myślę że taki układ jest dobry.

Wersja silnikowa to wiadomo 735 lub 740.

Co do złej opini marki bmw wielu moich klientów jezdzi bmw czy to numerem 5, czy 3 nawet 7 i X-ami. Jeszcze inni mercedesami volksvagenami itp. Tu nie bede mial problemu mysle ze jesli podjade 7er to wzbudze jeszcze wieksze zaufanie a nie przeciwnie. Panowie to nie jest złej sławy TRÓJKA bo powiedzmy sobie szczerze to stare trójeczki przynoszą złą sławę marce BMW, tak samo jak golfy 2 i 3 VW.

Najbardziej martwię się o to że auto dostanie po dupie... a tak jak jeden z Kolegów po fachu napisał... przed tirem za tirem z boku tira śnieg nie śnieg... ale z drugiej strony życie ma sie tylko jedno a mój signum raz już leżał w rowie.. sytuacje krytyczne szczerze w takich trasach zdarzają się często..

Dzięki za zainteresowanie.

PS. nie wiem co szefowa powie jak będe jezdził 7er ;)
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    moim zdaniem do takich zadań jest diesel. Kup najlepiej 4 litrowego diesla który na trasach będzie Ci palił ok 10 litrów napędu a dla takich silników zrobienie w swoim żywocie pół miliona km nie robi za specjalnie wrażenia. Podejrzewam, że przy dieselku możesz śmiało zarobić na całe utrzymanie auta czyli paliwo i resztę kosztów ekspluatacyjnych. też bym chciał mieć auto w utrzymaniu za darmo :) w tedy moje osobiste wydatki mogły by pójść np na wymarzone felgi, nowe a nie używane w dobrym stanie opony itd...

PS. I tak jak mówisz auto będziesz miał wygodne, prestiżowe i bardzo bezpieczne.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Początkujący Użytkownik
    [quote="coboss"]moim zdaniem do takich zadań jest diesel. Kup najlepiej 4 litrowego diesla który na trasach będzie Ci palił ok 10 litrów napędu

z tymi 10 na trasie to trochę przesadziłeś , mój na trasie pali od 7 do 8 (90-120h) do 8,5 na autostradzie (ok 150) miasto 12-13 z tym że mam lekka nogę i nie jeżdze szybko
    moje E38-740d ,VS1400

Cytat Zamieszczone przez Mich
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    moim zdaniem do takich zadań jest diesel. Kup najlepiej 4 litrowego diesla który na trasach będzie Ci palił ok 10 litrów napędu
    z tymi 10 na trasie to trochę przesadziłeś , mój na trasie pali od 7 do 8 (90-120h) do 8,5 na autostradzie (ok 150) miasto 12-13 z tym że mam lekka nogę i nie jeżdze szybko
    Tyle to pali też 2.8 w benzynie a będzie na pewno tańszy w serwisowaniu :P
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 750iL
    Ja bym się D bał do takiego jeżdżenia. To jednak jest mniej popularna jednostka i z częściami trudniej. Chociaż to jest drugie e38 które bym kupił, od razu po v12 :). Na szczęście V12 mam i nie muszę wybierać 2ki panie :P. Chociaż zastanawia mnie jaka jest różnica w momencie v12 kontra bezel :).
    626 KM i 1010 Nm ....

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 750iL
    4.0d 560 Nm <> 5.4 490 Nm. Wniosek prosty, bezel jest jeszcze mniej wysilony, niż całkowicie niewysilone v12 ;). Kocham google. :)
    626 KM i 1010 Nm ....

Cytat Zamieszczone przez rosa
    Chociaż zastanawia mnie jaka jest różnica w momencie v12 kontra bezel :).
    Jeśli chodzi Ci o porównanie parametrów to tu masz info ;) http://forum.7er.pl/pozostale-dane-t...ane+techniczne
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Uprawnienia umieszczania postów