Mnie k..a krew zalewa jak czytam taki durny tytuł !? Ja k...a rozumiem model 1999 i produkcja 2000 ale nie inaczej, wrr co najpierw wyprodukowali a potem model wprowadzili. Wielu tak pisze niestety.
Mnie k..a krew zalewa jak czytam taki durny tytuł !? Ja k...a rozumiem model 1999 i produkcja 2000 ale nie inaczej, wrr co najpierw wyprodukowali a potem model wprowadzili. Wielu tak pisze niestety.
to nie jest odmladzanie i zadna sciemniarska gadka
to normalne i wytlumacze wam to :)
po wrzesniu ida auta na kolejny rocznik
jak masz 2000/12 to masz model wyposazeniowy 2001
i przykladowo
wrzesien 1998, duzy lifting (model 99, od wrzesnia 98 do wrzesnia 99 roku)
a w 99, uwaga, ciekawy przyklad :)
auto z maja 99 roku, bedzie mialo stary kluczyk gumowy
a auto z pazdziernika 99 juz romb, bo to kolejny model 2000, ma kluczyk romb i pare nowych rozwiazan
wy pasjonaci bmw powinniscie o tym wiedziec :) Anatol nie wiedziales? ze ze cykl modelowy jest od wrzesnia do wrzesnia? :)
i ze kluczyki rombowe weszly od modelu 2000? wlasnie we wrzesniu 99 roku?
nawet w e65 tak jest, jesienia sa wieksze zmiany w autach, np silnikowe, moduly elektroniczne itd, liftingi wieksze tak samo, WRZESIEN
bo taki jest cykl produkcji aut, i tyle
auta w ktorych wchodza nowosci na dany rok, produkuja od wrzesnia poprzedniego roku
i tak bylo w tych latach w bmw, zapamietac, koniec kropka :)
poszukajcie sami, poszperajcie i zobaczycie ze tak jest, i przestanie was zalewac krew na takie teksty :)
i ze to jakis efekt,
w ostantim roku produkcji czesto lamia to zasade, chca wypchnac starszy model i laduja tam rozne udziwnienia szybciej, wersje limitowane, itd
Ostatnio edytowane przez Franco750 ; 30-12-2016 o 18:38
bla bla bla powielanie tego co fabryka wymyślała aby ludziom wciskać kit że kupują o rok mlodsze auto :)
Nad tą srebrną Franco od Ciebie będę się zastanawiał, po Nowym roku zadzwonię żeby pogadać, a przy okazji możesz mi podać na priv numer VIN? z góry dzięki.
Ta z Warszawy to wyposażenie rozkodowałem bo dostałem juz VIN wczesniej, jedyny problem to te kulejące obroty więc pewnie uszczelki dolotu tak jak ktoś wczesniej wspomniał.
Nikt nie kojarzy tej z Raciborza?
Moje 740i , 750i , 750i fl. , 750 iL, 730D http://7er.pl/showthread.php/34752-W...5%9B%C4%87-%29
Jakby mi ktoś powiedział, że mam zapłacić mandat to bym go wyśmiał i tyle... :)
Rok produkcji to rok produkcji. Bajeczki handlowe "rok modelowy", to nic innego jak wciskanie kitu i mydlenie oczu potencjalnym kupującym.
Masz gdzieś w dowodzie lub karcie pojazdu rubryczkę "rok modelowy"?
Nie, więc jest to tylko piar producentów.
Kiedyś Fiat Auto Poland miał parkingi z autami nowymi w okolicach Okęcia. Zrobili taką akcję jak "rok modelowy". Przyszli pod koniec roku i wszystkim samochodom przebijali datę na kolejny rocznik. To jest "lifting roku modelowego".
Franco750 wychodzi na to, że np E65 dostępna od 2005 roku może być z produkcją od 09.2004 r.?
Chodzi mi o poliftową.
Ostatnio edytowane przez wm10589 ; 30-12-2016 o 17:33
tak, skoro lift byl w 2005, to modele wyprodukowane po 09.2004 sa po lifcie
http://share.qclt.com/bmw%E8%B5%84%E..._e65_mu_en.pdf
broszura z 2004 roku odnosnie liftingu w e65, data: october 2004 :)
i co, jak ktos napisze w ogloszeniu e65 2004/10 produkcja, i rok modelowy 2005, i bedzie to liftingowy model to was tez krew zaleje?? :)
albo nie zrozumiecie jaki efekt chcial osiagnac sprzedajacy??
po prostu chcial przekazac ze to jest auto juz po lifcie :) i jest to fabryczny lift
w ogole zauwazcie, ze e65 pojawilo sie we WRZESNIU 2001
srebrnej juz nie ma, nie zastanawiac sie, nie pytac
byla z nami prawie 10 lat, najlepsze auto jakie mialem :)
dzieci rodzina plakaly, kupujacy sie nie zlitowal i zabral :)
Ostatnio edytowane przez Franco750 ; 30-12-2016 o 20:16