Więc tak zanim dojdzie do podmianyu sterownika gadałem z innym specem.
Również stwierdził że mogą być tarczki, a wtedy remont to 6tys, kurde remont 6 tys to nowa skrzynia powinna tyle kosztować no ale kij. Sytuacja też taka że za zdemontowanie i wycene 200 zł a później albo remontujemy albo zamawiam skrzynie i montaż 600 zł nie wiem czyto standard czy nie tak ma fachowiec od skrzyń co niedaleko mnie ma warsztat.
A i powiedział że jak już ją rozmontuje i sprawdzi to już jej nie złoży bo nie będzie działać więć nawet na tych 4 biegach nie pojeżdzę. Może tak jest nie wiem nie znam sie.
Do kumpla co mi auto serwisuje to druga opcja podjade rozmontujemy skrzynie poczysćimy zawory sprawdzimy co i jak zalejemy nowy olej i może pójdzie może nie w razie czego u niego montaż nowej skrzyni 300 zł i auto zastępcze.
Narazie było by bez zmian czyli od 1-4 biegi sie zmieniją, na zimnym ta czówrka czasami szybciej a czasami trójke przeciąga ale na ciepłym zawsze spoko.

Doszedła tylko jedna sprawa taka dziwna bo raz to zauważyłem ale myślałem że mi sie pokićkało wieć test numer dwa i wygląda to tak. Startuje i 1 - 2 - 3 - 4 bieg sie załącza jest z górki mam 90km/h i przełącza mi sie na piątke i 2000 obrotów jade tak jeszcze chwile z górki jade sobie tak z 5 - 10 sekund a nagle znowu standardowy dźwięk zmiany biegów i mam 90km/h i 1800 obrotów :) ja normalnie szóśty bieg, Także to jest nowy objaw który pierwszy raz zauważyłem 3 dni temu a dzisiaj potwierdziłem że miałem dobre odczucie :)

Pomysły ??
I czy żeczywiście remont 5hp18 tyle kosztuje i czy są inne skrzynie które mogą pasować bo hp18 do v6 jest jak na lekarstwo. W oplu np Była skrzynia f16, f18, f20 i wszystkie do silnika 2.0 pasowały a tu f18 a nie każda będzie pasować do mojego :)